RO víz előkészítéséhes alkalmas szer?
Van egy ro szurom amit szeretnek a novenyes akvariumomhoz hasznalni. Sajnos a ph erteke a vizemnek eleg magas mert a csapviz ahol elek nagyjabol ihatatlan. 8.1-es PH-val erkezik a csapbol. Az akvariumom reggel 7.7 korul van ami estere felmegy 8.1-ig. KH 6 GH 12. Mar fel eve gond nelkul mukodik es a neon halaim is szepen eldegelnek benne a magas ph ellenere. Viszont szeretnem levinni a PH-t kb 7-re vagy picivel ala. Persze csak fokozatosan nem egyik naprol a masikra. Elkezdtem CO2-t adagolni tegnap ami talan hoz majd nemi hatast, de az RO viz lenne a legnagyobb segitseg mert annak a PH-ja alapbol 6.2 korul van itt nalam, amit egy pici csapvizzel keverve mar belehetne allitani rendesen. Viszont az RO vizben nincs semmi. Se so tartalom se mas asvanyi anyag ami szerintem a novenyeimre nem lenne tul jo hatassal.
Letezik olyan szer ami segit az RO vizet beallitani hogy hasznalhato legyen novenyes akvariumhoz??
Igen az ejszakai levegoztetesen mar en is gondolkodtam, csak nem tudom ez mennyire fogja a halakat zavarni.
Plusz nemreg upgradeltem ledes vilagitasta, aminek meg tanulmanyozom a beallitasait. Nem igazan sikerult meg beallitanom normalisan. Kessil tuna sun A80-bol van ketto amihez van controller is. Nem sok anyagot talaltam eddig rola mas felhasznaloktol egy jo beallitasi ciklusra, szoval meg tanulmanyoznom kell es talalni balakit akinem tobb tapasztalata van ebben a kerdesben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!