Miért opálos a víz az akváriumban?
Kb egy hete a megszokott módon cseréltük a víz 30%-át! Azután bejött a nagy meleg és 24- ről felment a víz hőmérséklete 27 fokra. Majd a víz elkezdett zavaros lenni, közelről nézve nagyon apró kis fehér szemcsék lebegnek a vízbe! Olyan min ha klór lenne (természetesen az nem lehet, mert klórtalan vizet használok.
Két naponta cserélgetjük a vizet, de hiába, már le is hűlt a víz mára 24,5 fokra, de még mindig olyan a víz! A halak sem érzik valami jól magukat már három el is pusztult még az elején! Oxigén hiányos tüneteket mutatnak, pedig a szűrőn maximálisra van állítva a buborékoztató! Kérlek segítsetek, mert már tanácstalan vagyok!
54 literes az akvárium, már csak 4 citrom lazac, 3 guppi, 1 betta és 5 páncélosharcsa van benne. Naponta kétszer etetünk keveset, szárazat és fagyasztott kaját kapnak!
Mindent ugyan úgy csináltunk mint eddig, de valami még is csak felborulhatott a biológiában!
csak 2 naponta 1x etesd,
és egy vödörbe rakj félre csapvizet, 1 napig hagyd állni és azzal töltsd fel az akváriumot
(ne rakj a vízbe semmilyen szert)
:O
Nálunk is ugyanez van! Opálos víz -bár a hőmérséklet maradt- és a 60%-a kipusztult a halaknak.
Teljes vízcsere, szűrő a maximumon. És ma megint homályos a víz...
Hmmm...valami van a vízben...
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap teljes vízcserét csináltunk! Mindent kimostam alaposan, muszáj volt mert az 50%-os csere nem ért semmit.
Amikor teljesen leszívtuk a vizet, akkor láttam, hogy a csigák mind el pusztultak, lehet, hogy az is rátett még. és azért kezdtek el pusztulni a halak.
Azóta még teljesen tiszta a víz, remélem így is marad!
Köszönöm a választ!
Már egy hete, hogy kicsréltem a teljes vizet, azóta csak nagyon kicsit és csak nagyon közelről lehet látni kis szemcséket a vízben! A halaknak azóta semmi bajuk jól érzik magukat! Csak azért kérdeztem, mert ha legközelebb is előfordulna, akkor tudjam hogy hogyan csináljam! (remélem azért már nem fog előfordulni többet!!!)
Tényleg nagyon szépen köszönöm! Majd beszerzek olyan tablettát, hogy legyen otthon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!