Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi a baja az aranyhalamnak?

Mi a baja az aranyhalamnak?

Figyelt kérdés
3 van, kettô kicsi és egy nagyobb. Ma reggel még semmi bajuk nem volt, de most a nagyobbik az oldalán úszkál a vízfelszínen. Voltak ilyen kérdések már itt, amiben a válaszok között volt, hogy túl ette magát a hal, meg hogy hólyaggyulladás...de honnan tudjam melyik? Tettem egy kis szériumot a vízbe, amitôl élhetôbb lesz a víz halaknak, ez gond lehet? Ma tettem bele buborékoztatót is, mert eddig csak esôztetô volt. Naponta 2-szer adok enni nekik egy picit, az sok? Nem akarom addig kezelni semmivel, amíg nem tudom mi baja, kérlek segítsetek.
2010. jún. 17. 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha kitakarítottad őket az is lehet, hogy hírtelen más volt a víznek a hőmérséklete! Nekem akkor szoktak ezt csinálni!
2010. jún. 17. 17:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak a nagy csinálja, meg most látom, hogy az esôztetô alatt úszkál az oldalán
2010. jún. 17. 18:12
 3/9 anonim válasza:
széruim az mi? nem szérum?
2010. jún. 17. 18:33
 4/9 anonim válasza:
bocs látom szérium de olyan sincs :D
2010. jún. 17. 18:34
 5/9 Salx Narval ***** válasza:
Lehet, hogy egy takarítás és 50%-os vízcsere jót tenne.Az a gond, hogy sok minden okozhatja az oldalazó úszást.Egyenlőre csináld meg a vízcserét és meglátod változik e az állapota.Ha nem, akkor adj aquafuránt a vízhez, ez egy széles hatáskörű baktériumölő szer.
2010. jún. 17. 18:39
 6/9 A kérdező kommentje:
szérum...bocsi, el írtam, ideges vaagyok. A neve Tapsafe, biztonságosabbá teszi a vizet a halak számára. Egy pici kupaknyi kell a vízhez. Amúgy ma cseréltem vizet, hetente 1-szer szoktam, kb a felét, vagy inkább a 2/3-át cserélem le.
2010. jún. 17. 19:21
 7/9 A kérdező kommentje:
a baktérium ölô nem káros ha nincs baktérium?
2010. jún. 17. 19:22
 8/9 A kérdező kommentje:
meggyógyult, ezek szerint túl sokat adtam nekik enni.
2010. jún. 18. 15:57
 9/9 Salx Narval ***** válasza:
Igen ez így jó, az aranyhalaknál különösen fontos a rendszeres vízcsere és a jó szűrés.Minden akváriumban vannak bacik és gombák, az aquafurán csak a szaporodásukat gátolja.Általában más gyógyszerrel együtt alkalmazzuk és 3-nap után 50%-os vízcsere javasolt.Bajt nem csináltál volna, vele, de feleslegesen nem jó terhelni a halakat. Ezét tanácsoltam, hogy csinálj vízcserét és ha nincs javulás, akkor tegyél a vízbe egy adagot.Örülök, hogy nincs nagyobb baj.Üdv.
2010. jún. 19. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!