Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 54 literes akváriumba milyen...

54 literes akváriumba milyen halakat és növényt?

Figyelt kérdés
Jbl manado talaj és 1×15 W fény

2018. jún. 29. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:

hát... diszhal.info-n nezegess

és az ajanlott 2x-resevel szamolj vagyis... 40litertol meg egy ket torpe hal-pl topre rubinsuger, vagy torpe razborak, guppit is lehet tartani de neki mar borton szintu az 54liter,

vagyis én a helyedben vagy garnelaznak, vagy valami kissebb csapathalat vennek, fontos ez a meret kinzas a halaknak+gondolom szurod se egy kulso szuro, 4 vagy tobb fele szuroanyaggal, és gondolom co2 sincs vagyis novenyek is majd lassan nőnek ill sok noveny kifakul, ill a legtobb noveny nagy az 54literhez

ezek nagyreszet tapasztaltam-énis 54-essel kezdtem, és szinte mindegyik halnak kinzas, nem kredeztem senkitol guppikal+három black mollyal kezdtem, 150literben ugy ahogy elment volna... (molly miatt)

bocsi h nem segitettem sokat de a halak a szivugyem,

és hidd el hogy szebb lesz az oszkep, ha pár kicsi lesz benne, és nem olyanok amik par honap és megmutatjak h nekik ez naon kicsi,

2018. jún. 29. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:
16%

ui: én ezeket a halakat guppi+molly kivételével nem tartotam, de a méretuk alapjan elfernek benne,

vagy nezz utana vagy boltban keress egy kedvesebb megbizhatobb eladot, és olyan novenyt kerj ami igy is zold marad+szép utemben fejlodik+nem no 20cmnel magasabbra-talaj -3cm tetejen-3cm, és +-5cm elo szokott fordulni novenyeknel h mekkorara nonek -bar ez szamit a legkevesbe, h most kilog-e levelenek a teteje vagy nem

és ha veszel novenyt egy hetig szurot futasd, +lampat vegyel idozitett kapcsolot obiban (2000ft), és reggel este kapcsolja a lámpát, és utana rakj bele halakat-vagyis min egy het es mehet a hal,

csigakat szedd le a novenyekrol, csak megeszik a novenyeket, én nagyon tomeny sos furdobe tettem oket 45mp-ig és utana lekapartam/szedtem a csigakat/petéket, és csak egy csiga élte tul, amit kiszedtem

2018. jún. 29. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Kezdésnek [link] itt lehet tanulni az akvarisztikáról (ha már túl vagy rajta bocsánat), utána [link] itt válogathatsz a halakból, mert ide azért már nagyon sokból választhatsz. Nem tudom milyen az ízlésed, nekem van egy pont ekkora akvám, sziámit tartok benne. De ekkorában lehet már guppit, kis méretű razbórákat tartani, sőt ha jó a vízminőség és tudsz figyelni a kényes halakra mehet az oto is.
2018. jún. 29. 18:49
 4/8 anonim ***** válasza:
11%
Én neonhalakat tartanék
2018. jún. 29. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Neonoknak elég szűkös, ők szeretik a nagy rajt és ide csak kicsit lehet telepíteni és annak se elég a kiúszóhossz.
2018. jún. 29. 18:50
 6/8 anonim ***** válasza:
20%
Cápa esetleg Bálna.
2018. jún. 29. 19:00
 7/8 Skid05 ***** válasza:
Akkor néhány növény javaslat ehhez a fényhez a teljesség igénye nélkül, keress rájuk: Anubias nana, A linnaei, N guadalupensis, C demersum, C wendtii, C beckettii illetve a fényforrás alá kötözhető mohafélék (májmoha, jávai, forássmoha), esetleg egy próbát megér: L sessiliflora, C thalictroides, H polysperma.
2018. jún. 29. 19:01
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Rózsalazacból vagy neonhalból 6-8 db. Növények: Anubias congensis és Ecinodorus bleheri
2018. jún. 30. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!