Hogyan eri meg akvariumot venni?
Az 5290 lm egészen jól hangozhatna, attól függően, hogy a 9000k-s led cső milyen arányban tartalmaz vörös spektrumot, akár egy alacsonyabb minőségű növényes szint is lehetne. Viszont mivel a ledek hasznos! (=növény szemszögből) élettartama maxon égetve feleződik, így már nem annyira jó az összkép. A gyári 3 literes szűrőanyag szintúgy kevésnek tűnik ekkora víztömegre, az ára viszont brutál, főleg úgy, hogy a két legdrágább összetevő tuningra szorul.
Ekkora akihoz külső szűrő dukál, 800-1200l/h között kéne nézelődni, hozzákalkulálva némi spéci bio szűrőanyagot. A szabvány 100-as szélességhez több armatúra passzol, én a fénycsövest preferálnám, 895-ös T8- vagy 849-es T5-össel.
Olcsóbban jössz ki ha a minőségi technikát te magad válogatod össze.
Az 5290 lm egészen jól hangozhatna, attól függően, hogy a 9000k-s led cső milyen arányban tartalmaz vörös spektrumot, akár egy alacsonyabb minőségű növényes szint is lehetne. Viszont mivel a ledek hasznos! (=növény szemszögből) élettartama maxon égetve feleződik, így már nem annyira jó az összkép. A gyári 3 literes szűrőanyag szintúgy kevésnek tűnik ekkora víztömegre, az ára viszont brutál, főleg úgy, hogy a két legdrágább összetevő tuningra szorul. A külcsín az tényleg ízléses.
Ekkora akihoz külső szűrő dukál, 800-1200l/h között kéne nézelődni, hozzákalkulálva némi spéci bio szűrőanyagot (itt kivétel ha Eheim). A szabvány 100-as szélességhez több armatúra passzol, én a fénycsövest preferálnám, 895-ös T8- vagy 849-es T5-össel.
Olcsóbban jössz ki ha a minőségi technikát te magad válogatod össze.
Én biztos külön külön vennék meg mindent.
Ezek között a juwelek közt mindig is voltak félig meddig értelmes darabok, (az összes többi szett általában nagyon gyenge)
a juvelek csak félig szarok.
Azt hiszem pont itt is volt talán egy emberke ilyesmi aksival, ő is kipótolta a gyári szűrőt. Nem is tudom, talán a garancia miatt nem akarta azonnal kidobni...
Hát létezik hozzá bútor, van gyári tető, nem túl szar szűrő, csak a helyén kell kezelni, ugyanilyen világítás...
Kényelmes.
Én nem vagyok egy kényelmes ember, inkább maximalista, dehát kinek mi a fontos.
Aki nem tud bútort csináltatni, vagy akár tetőt (mert a gyári tetők mind igen alacsony fényforrást biztosítanak, úgyhogy ezzel külön túra van)
vagy nincs ideje külön válogatni esetleg nem tudja mit vegyen, annak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!