Elbírna egy átlag szekrény egy 400 literes akváriumot?
Figyelt kérdés
Van egy szekrénysorom, aminek az egyik része (eredetileg TV-résznek lett gyártva) 150x60 cm, ez a földtől 70 cm magas, üres, ajtós, középen van egy merevítő váza (sima bútorlap az is) és 4 fémlába van, ami ilyen kis kocka, kb. 3 centivel emgemli a földtől az egészet. Erre szeretnék egy pontosan ekkora alapterületű akváriumot, kb. 400 liter lenne. Elbírná a szekrény?2018. jún. 14. 12:46
2/14 A kérdező kommentje:
és ha nem lábakon áll, hanem teljes felülettel a földön van? Úgy talán stabilabb. Nehezen képzelem el, hogy összetörjön egy bútorlap szekrény, mikor egységesen nyomja valami lefelé.
2018. jún. 14. 12:56
3/14 anonim válasza:
Attól függ mennyi vízzel, de ugye kevės vízzel hülyėn nėz ki... Normálisan megtöltve nem bírja el.
4/14 anonim válasza:
szerinted ha ráállna 5 darab 80 kilós ember azt kibirná? :D
5/14 anonim válasza:
Nyilván tudod, hogy 400 liter az 400 kg, azaz 4 mázsa! Dehogy bírja el.
6/14 anonim válasza:
A szekrény maga nem fog összetörni, hanem mikor elkezded engedni az aksiba a vizet a szekrény szépen be fog hasalni egész addig még az akvárium szét nem durran a feszültségtől.
Ha nagyon ezt a szekrényt akarod erőltetni, akkor a földön fekve és gyártatva bele egy zártszelvény keret, ami felveszi a terhelést. Úgy elbírja. Önmagában semmiképp.
7/14 anonim válasza:
Teljesen kizárt. Én 200 literes akváriumot raktam szekrényre, de azt is úgy hogy hetekig kerestem a megfelelő szekrényt, aminek belül két függőleges merevítése is van, szoknyán áll, de a két merevítés alá én beszereltettem végig tíz centiméter szélesen tömbfát hogy arra feküdjön a súly, illetve hátul vékony furnér fa volt a hátlap, na azt és vastag hátlappal toldottam meg. Így már egy éve nem is vetemedik, jól bírja az akva alatt, de ennél nagyobb akváriumot csak zártszelvényes szekrényre mernék rakni.
8/14 Skid05 válasza:
Fél tonna fölötti lesz az összsúlya, randa dolgokat fog művelni ha erre adod a fejed. Ha megfelelő állványzatot készít(tet)sz akkor egyszeri befektetés, ha nem akkor sokszoros mert viszi magával a padlót meg a bútorok lábazatát, nem beszélve az ázást követő penetráns iszapszagról. A gyári szetteknél is fémet használnak belül, a zártszelvényeket is szépen ki lehet pofozni bútorlapokkal, azok nélkül deformálódnak a lapok.
9/14 anonim válasza:
" Nehezen képzelem el, hogy összetörjön egy bútorlap szekrény,"
Akkor szegényes a fantáziád.
Megbicsaklik oldalra, és lapjaira hull, mint a kártyavár.
Belül meg az az 1 ajtó merevítés úgy összetörik mint a ropi.
10/14 anonim válasza:
Szerinted egy tv hány kiló? Annak van tervezve. Ha szarrá merevited akkor se merném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!