Lassan elhulló halak. Mi történhet?
Mire a nitrit bontó bacik is elszaporodnak, és egy barnás iszapos éliennyál lesz a szűrőanyagon, az 1 hónap.
Megvárjuk. Majd írj.
A sipót a leszívott akváriumvízben öblögesd ki, ha kell. Nehogy zuhanyrózsával csapassad! :)
Köszönöm szépen a segítségeteket, megmentettétek a kishalaimat :D
A végeredmény az lett, hogy 3 guppim és 1 neonhalam maradt. Pár hét alatt teljesen leállt a pusztulás, így ők azóta meg is vannak és esznek szépen :)
A neonhallal volt még gond az elején, egy kis fehér daraszemnyi pötty nőtt a hátára, azt hittem el fog pusztulni, napokig enni se láttam, csak gubbasztott, de aztán meg meggyógyult és el is tűnt róla. Most már hónapok óta minden rendben van.
A megoldás az volt, amit írtatok: a szűrőlapot kivettem a szűrőből és pár hétig a vízbe lógattam. Utána kidobtam, azóta nem használom.
A vett 2db 35gos siporax minit pakoltam bele rögtön a szűrőbe, ezek kis hálóban jöttek. Viszont bennhagytam a gyári műanyag golyókat is, elfért benne mind a 3 zsák.
(Vettem egy ammóniariasztót is, ami mindig a vízben van, az egyszer sem mutatott rossz értéket, még az első napokban sem.)
Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!