Nedvesedik a lámpa az akváriumomban, baj ez?
Figyelt kérdés
Van egy marina jet 80 filterem, ami nyomja a bubikat, viszont amint megtörik a vizet a víz kicsit "fröcsög" a fedélre, amin egy neoncső lámpa van(nem barkács,eredeti bolti fedél lámpával.) És a lámpa elektromos dobozáról és a csőről is csepeg le a víz, baj ez, vagy szigetelt gyárilag?
Köszi!
2018. máj. 12. 07:37
1/4 anonim válasza:
Ha gyári akkor vízálló kell legyen. Viszont tapasztalatból mondom, hogy nekünk az egyik akváriumtetőbe épített lámpa szerintem a nedvesség miatt ment tönkre, mert egy idő után bepárásodik a doboza és érintkezési hiba szerű tüneteket produkál.
2/4 Salx Narval válasza:
Elvileg alulról nem kerülhet víz, vagy pára a fedélbe, gyakorlatilag meg látni kellene mennyre víz és páraálló. A fedél belső páralecsapódása ellen a szellőztetőnyílás felnyitásával lehet védekezni ill ha nincs rajta semmi nyitható dolog, vagy szellőzőnyílás akkor érdemes csinálni. Talán még egy apró ventilátor beszerelése sem túlzás, pláne nagy teljesítményű LED világítás esetén.
3/4 A kérdező kommentje:
amint a bubik feljonnek es kipukkadnak, ugy tudnam legjobban szemleltetni, mint amikor kiontesz egy pohar bubis vizet, picit "frocsog" a felszine amint a bubi kipukkad.
lampanak nem led, hanem csolampa van.
bocsi telefonrol valaszoltam.
2018. máj. 13. 10:20
4/4 Salx Narval válasza:
Értettem elsőre is miről beszélsz, csak a tetőd szigetelése kétséges, de általában a gyári tetők vízhatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!