Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A BETTA harcos halak hogyan...

A BETTA harcos halak hogyan alszanak? Alszanak egyálltalán? Esetleg beteg a halam?

Figyelt kérdés
A mai nap vettünk egy Betta harcos halat! Kb 5 órája van meg edddig minden szuper volt megszokta a környezetet adtam neki enni ,evett is de most így 17:00 korul csak "lebeg".furán hangzik tudom!nagyon megijedtem hogy meghalt de megpöccintettem az üveget és arrébbúszott. Aztán ezt még 1 szer megcsinálta! Gondoltam megkérdezem. Azt tudom hogy a bohóchalak és még néhány hal az akvárium fenekére süllyedve oldarukva dölve alszanak!előfordulhat hogy ő így alszik?válaszokat előre is nagyon szépen kószönöm!

2018. márc. 16. 16:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%
Soha nem alszik, mert egész életében harcol.
2018. márc. 16. 17:07
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan tettétek át a vízbe a halat? Mekkora helyre tettétek? Mennyi ideje működött az akvárium, mikor beletettétek? Enélkül nem lehet semmit mondani.

Ha hazahoztad szerencsétlent a boltból, majd az akkor felötlött csapvizes akváriumba beleraktad, vagy a zacsiból csak úgy átöntötted egy akármennyi ideje működő akváriumba, akkor azzal olyan sokkot okoztál a szervezetének, hogy szerencséd van, ha a holnapot megéli...

Szóval kicsit több infó kellene a körülményekről.

2018. márc. 16. 17:23
 3/15 anonim ***** válasza:
Fontos lenne tudni mindent arról hogy hogy hoztad a halat, mekkora az akvárium, hány fokos, hogy telepítetted be, milyen a szűrés stb.
2018. márc. 16. 18:14
 4/15 A kérdező kommentje:

Azt mondták 2 napos állott vízbe kellessz majd tenni! Zacskóba hoztuk!itthon még 20 percet a zacskóba volt hogy átvegye a szoba hőmérsékletét! Hálóval tettük át a vízbe és azt a vizet ami a zacskóba volt nem öntöttük bele mert ha jól tudom nem tesz jót neki ! Mivel a bettának nem kell levegőztető egy kissebb aquáriumba tettük (7-8) liter! 1 hét mulva lesznek társai mert akkor lessz kész a 20 literes aquárium!vvízhőmérséklet 25- 28 fok!

De egyébként azóta utánnanéztem és hálistennek csak alszik:) de azért koszi a válaszokat! De egyébként ezek a körülmények megfelelőleg? (Átmenetileg) 1-2 hét(utánna még lesznek társai) betták alganyalók harcsák smaragd törpe razbórák stb stb..

2018. márc. 16. 18:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

El fog pusztulni.

Egyetlen mozzanatot sem sikerült helyesen csinálni.

Valóban nem kell levegőztető, de szűrő igen.

A többire nem is írok semmit, nézd át itt az oldalon a bettás kérdéseket, nálam sokkal profibban 100-szor leírták.

20 l az egy bettának is kicsi, nemhogy még más halakat mellé...

2018. márc. 16. 18:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Jól nyomod. 20 literbe ezt mind beleerőlteted? vagy trollkodsz
2018. márc. 16. 18:40
 7/15 A kérdező kommentje:
40 helyett irtam 20 at véletlen😂 a szűrőt azért nem írtam mert azt hittem eggyértelmű de ezek szerint nem! Igen van benne szűrő! És a többit miért csináltam rosszul?
2018. márc. 16. 18:45
 8/15 anonim ***** válasza:

Minek hoztál bettát 7-8 literbe ha tudod hogy nem jó neki? És megsúgom a negyven literbe se valóak azok a halak amiket mellé szeretnél. A negyven liter pont arra való hogy azt az egy szem bettát egy nem áramoltató szűrővel, melegítővel stabil 27-8 fokon fedve tartsad. Miért nem olvastál utána előtte? 8 literben biztos hogy nem alszik és abba se szűrőt se melegítőt nem lehet belerakni szóval nagyobb eséllyel döglődik.

Olvass: [link]

2018. márc. 16. 19:34
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem 20 liter, hanem tényleg 40, az PONT jó - egy darab hím bettának. Mást már ne rakjál mellé.

Az akváriumot legalább 2 hétig kell járatni, mielőtt a halat beleteszed.

2018. márc. 16. 19:46
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
Te mekkora suttyó dilettans vagy... 😃 Már csak nevetni tudok az ilyen barmokon annyira szánalmas vagy. Nem alszik, hanem haldoklik te szerencsétlen minimum 25-30 liter kell egy bettanak szivacsszűrővel. És te szerencsétlen még 20 literbe akarod mással tartani. Borzalom amit művelsz akvarisztika címszóval.
2018. márc. 16. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!