Hogyan tudnám meggyógyítani a Betta (sziámi harcos) halamat?
Segítsetek!
Régebben nagyon kis vidám hal volt, nagyon színes.
Pár hete pedig meg sem mozdul, az uszonya mintha rövidebb lenne, a színe elhalványult, a kopoltyúja vérvörös és nem is eszik! Félek, hogy elpusztul és nem tudom, hogy mi a baja. Beteg? Öreg?
Segítsetek!
Előre is köszönöm!
Igen van szűrő es vízmelegítő 25 fokra állítva!
Es meg van mellette pár kisebb hal is.
Köszönöm a bunkó választ bamboochatheone, de már mindegy, mert kb. 1 órája halott.
A többieknek meg köszönöm a próbálkozást, én vagyok a hibás, túl későn kaptam eszbe!
Bamboochatheone: tudjuk, hogy jót akarsz, de ha picit kedvesebb/türelmesebb lennél talán jobban hallgatnának rád az emberek. Tudod, mézzel több legyet fogni, mint ecettel meg ilyenek... ;)
Kedves kérdező: sajnálom a bettádat :( Viszont szerintem utólag is érdemes lenne kideríteni, hogy mi baja volt a halacskának. 1) ha a vízminőséggel volt probléma, akkor az még most is fennállhat és a többi haladnak is baja lehet 2) ha tervezel új bettát venni, jó lenne, ha vele nem fordulna elő ugyanez.
Szóval amikor tartási körülményekről kérdeznek az emberek, a következőek érdeklik őket:
- akváriumméret
- szűrő (pontos név: pl Aquael Fan-1)
- hőmérséklet
- ammónia, nitrit, nitrát tesztek eredménye (de legalább, hogy milyen gyakran mennyi vizet cserélsz)
- mióta van beüzemelve az akvárium, ha új, mennyi ideig járattad be, mielőtt halakat telepítettél
- egészen pontosan milyen élőlények vannak benne és hány darab (1 db Betta hím, 6 db vörös karcsú díszmárna stb)
Ezek nélkül az információk nélkül csak tippelni tudunk, hogy mi lehet a baj (pl. valószínűleg megfázott, vagy ammóniamérgezése van), amivel semmivel nem vagy előrébb, sőt, ha tévedünk, még rontunk is a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!