Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől habzik az akváriumnak a...

Mitől habzik az akváriumnak a víze?

Figyelt kérdés
Van egy 30 literes akvariumom amit most uzemelek be halak nelkul. Munovenyek vannak benne, homok, futo ami 28 fokon megy, illetve egy atman hf 300 akasztós szűrő. Antiklórt raktam bele, illetve naponta csepegtetek baktériumot az előírt adag szerint, es tápot is szoktam bele rakni. Eloszor csak buborekozott nagyon , de mar teljesen habos a vizfelszine. Hal meg nincs benne, him bettat akarok majd. Kezdo vagyok meg a haltartasban valaki segitene?

2018. márc. 14. 15:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Vegyszert sem hasznaltam .
2018. márc. 14. 15:14
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Nem lesz soha teljes biológiai körforgás élő növények nélkül, dobd ki a műnövényeket és vegyél igénytelenebb élőnövényeket. Pl gyenge fényen jól elvan az anubias és a gömbmoha.
2018. márc. 14. 18:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Ettől habzik? Vagy mitől?
2018. márc. 14. 20:27
 4/7 Skid05 ***** válasza:

Látszik, hogy utánanéztél ez dicséretes, a kisebbséghez tartozol. A szűrőd jó lesz, az antiklór és a bacikultúra is hasznos cucc. Kisebb mértékű habosodás a felszíni hártyához szokott társulni, a megfelelő gázcsere akadályozásával felgyülemlenek a gázok a felszín alatt. Talán túltoltad egy kicsit a tápot, kicsi a víztömeg, érzékeny mindenre, ami kicsit is felesleges. Gondolom a talajt és az üveget is átmostad előtte többször is, a vízcseréket az első héttől lehet indítani 20-25%-kal.

Magam is erősen javaslom, hogy egy megfelelő világításba még fektess be, és élő növényzettel próbálkozz, a halak idegenül mozognak a mű dekorok között, bármilyen fény és szűrés mellett folyamatosan algásodnak (főleg barna, ecset, fonal etc), és látványnak is kellemetlen. A betta szereti is a növényesítést maga körül, megtörik az áramlást és árnyékot adnak. Ha szabvány 45 centi széles aki, akkor fénycsővel is lehet próbálkozni, 438 mm-es T8-as csövekből van választék, ha meg négyzet alapú akkor kompakt izzóval.

2018. márc. 14. 20:42
 5/7 Skid05 ***** válasza:

"futo ami 28 fokon megy"

Az lemaradt, amíg nincs benn hal nem kéne fűteni a vizet. A bacik nem fáznak meg. Megtakarítás.

2018. márc. 14. 20:46
 6/7 Salx Narval ***** válasza:
A világítást és az élő növényzetet én is szorgalmaznám, főleg az úszó és lebegő növényzetet mohák, páfrányok, hínárfélék. A habzás idővel elmúlik ez egy új akváriumnál nem ritka jelenség, a heti részleges vízcserékkel is enyhül majd. Esetleg a szűrőt leszabályozhatod kicsit, hogy kevésbé csobogjon. Azt ugye tudod, hogy a betták akváriumát fedni kell? A szűrő miatt lehet, hogy kicsit barkácsolni kell vele de ezt szükséges megoldani valahogy.
2018. márc. 15. 04:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen tudom :)
2018. márc. 15. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!