Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 60 literes akváriumba...

Egy 60 literes akváriumba milyen halakat tarthatok?

Figyelt kérdés
Egy kis csapat rajhalat szeretnék, néhány kisebb harcsafélét és 1-2 nagyobb fajta halat ami egyedül is jól elvan, de nincs ötletem milyenek legyenek. Tudna valaki segíteni?
2018. jan. 2. 18:25
1 2
 1/17 anonim válasza:
8%

Szia!

Azt tanácsolom, hogy 60 l-es akváriumba ne tegyél nagyobb halakat, mert azoknak általában nagyon hely szükséges.

Nekem is 60-as van, és ebben guppik, szifók vannak (kb 10-12 guppi, 4 szifó, elég szaporák és színesek egyébként) és egy Botia (csiga evő) halacska.

Ilyen kis akvába egyébként nagyon jók még a kis garnélák is, ezen kívül platti, guppi, razbóra, szifó.

Ez egy jó oldal az akvárium benépesítéséhez:

[link]

2018. jan. 2. 18:40
 2/17 anonim ***** válasza:
27%

Basszus, ha te se értesz hozzá legalább ne tanácsolj hülyeséget. A Xifo meg a botia kifejezetten nagy halak, sőt, nagy akváriumba valók.! A xifó 200 litertől, a botia pedig (fajtától függően) kb 300-400 litertől. Úgyhogy nálad sem ártana egy lakberendezés meg állománycsökkentés...

Csak úgy viszonyításképpen nálam 200 literben van három darab xifo. Tudod ezek megnőnek vagy 13-15 centire, nálam ez igenis nagy halnak számít ami nem való ilyen kicsi akváriumba.

A 60 liter pedig egy viszonylag kicsi akvárium ahhoz képest miket szeretnél belerakni. Keress egy kisebb rajhal félét, és egy csapat törpe páncélosharcsát és nagyjából ennyi. Egy halcentiméterre jusson egy liter víz, tehát mondjuk egy négy centis halra négy liter vizet számolj. Négy centis halból durván rakhatnál bele 12 körül (mert nem hatvan literrel kell számolni hiszen nem lesz benne annyi víz az aljzat és berendezések miatt).

2018. jan. 2. 18:45
 3/17 A kérdező kommentje:
Nagyobb testű halakból olyanra gondoltam mint a gurámi, mert annak is 60 litert irnak a tartásához. Elevenszülőket pedig nem szeretnék tartani, mert eddig azokat tartottam és annyira szaporák, hogy inkább túladtam rajtuk
2018. jan. 2. 18:56
 4/17 A kérdező kommentje:
Viszont gurámihoz hasonló testméretű halakat nemismerek ami ekkorára nő és egyedül is jól érezné magát
2018. jan. 2. 18:57
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora akváriumban műhalakat tarts, ne élőket
2018. jan. 2. 18:57
 6/17 A kérdező kommentje:
Tudtommal 30 liter felett már megengedett halakat tartani, és szerintem egy növényekkel beültetett 60 literes akvárium lehet otthonos bizonyos halaknak, de mindegy...
2018. jan. 2. 19:14
 7/17 anonim ***** válasza:

Rakjál bele bettát, majdnem akkora mint a gurami, jól el van egyedül, és elég neki a 60 liter, nem elevenszülő.

[link]

2018. jan. 2. 19:19
 8/17 anonim ***** válasza:

Milyen gurámikról beszélsz? Mert a gurámik 90%-a nagy, 150 liter feletti akváriumot igényel. Ők már igen, "nagyobb fajta" halak.

A te gurámid amit emlegetsz max a törpe gurámi lehet, neki valóban elég már hatvan liter, de mellette meg nem tartanék rajt mert a gurámik amúgy is félénkek.

2018. jan. 2. 19:20
 9/17 A kérdező kommentje:
Igen, a törpe gurámira gondoltam. Erről nemtudtam, hogy félénk halak. És ha abbol tartanék csak két nőstényt jól ellennének?
2018. jan. 2. 19:22
 10/17 anonim ***** válasza:
21%

Nekem 50 lityósba ezek vannak: Rózsahalak, kék neonhalak, fekete neonhalak, különféle páncélosharcsák és kisebb algaevő harcsafélék is vannak velük, meg xifók guppyk, plattyk is. És van acélkék fogaspontyom is, meg pár sügérfélém is(gyöngyházfényű-, kakadu törpe-).

Ezek itt olyan jól érzik magukat, hogy többször szaporodtak is! Például most is különtettem egy csomó kis xifót, -plattyt, -guppyt, -neonhalat, -harcsát stb.

2018. jan. 3. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!