Tehetek a vízbe egyszerre Tetra Bactozymet és Tetra Aqa Safet?
Figyelt kérdés
2017. dec. 23. 04:00
1/5 Salx Narval válasza:
A pihentetett víz is megfelel de használhatod a vízelőkészítőt is. Bacikultúrát csak új akvárium esetén érdemes használni, hogy elősegítse a hasznos baktériumok elszaporodását, ill akkor ha valamilyen gyógyszer hatására elpusztul a baktériumtelep az akváriumban, esetleg a szűrőanyag cseréje esetén. Viszont azt vitatnám, hogy 24-óra után telepíthető egy új akvárium, a szer használata csak lerövidíti a bejáratási időt kb a felére. Min 2 hét bejáratási idő a bacikultúra használatakor is szükséges. A bejáratási idő nem csak a bacik miatt fontos, a növényeknek is szokniuk kell az új helyet, ez akár 2-3 hétnél is tovább tarthat. Bejáratott jól növényesített és jól szűrt akváriumnál egyik szer használata sem fontos, max a vizelőkészítő az azonnali vízcserénél.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Szép napot.:)
2017. dec. 23. 11:14
3/5 A kérdező kommentje:
Lenne mégegy kérdésem. Mennyi idő után lehet a halakat telepíteni?
2017. dec. 27. 20:49
4/5 Salx Narval válasza:
Bacikultúrával kb 2hét, nélküle 3-4 hét a növényzet és az algák állapota is mérvadó, ha láthatóan növekedésnek indultak a növények és nincs jelentős algásodás akkor 3 hét után már óvatosan elkezdhető a telepítés pár db hallal. Víztesztet is használhatsz ha bizonytalan vagy de igazából nem szükséges ha nem telepíted túl és csinálod a heti 30%-vízcserét és a "talajporszívózást". Ha jelentős mértékű algásodást tapasztalsz az aszt jelzi, hogy sok tápanyag van a vízben, ilyenkor érdemes megvárni amíg a növényzet, ill a bontóbaktériumok kiszorítják, persze ez csak akkor igaz ha sok növényed van, megfelelő méretű szűrőt használsz és túl nagy hibákat nem követtél el.
5/5 Salx Narval válasza:
Bejáratós akváriumnál én árpaszalma granulátumot és hegyiláp tőzeget szoktam csak úgy egy harisnyában a vízbe tenni a szűrőből kiáramló víz közelébe. Ez tökéletes tápanyag a bontóbaciknak és állítólag vegyi úton is gátolják az algaképződést, bár ez utóbbiban nem vagyok biztos, még nem jártam utána.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!