Pár helyen olvastam hogy mi a viszony egy teknős és egy hal között. Van akinél elvannak, van akinél nem, de ahol a hal visszavág olyanról nem hallozzam? Van egy kis aranyhalam és 2 ékszertekim egy 200 as akváriumban.
Az aranyhal szociális lény, nem lehet(ne) egyedül tartani. Megöli az unalom.
Gondolom ezért szórakoztatja magát azzal, ami van.
Azt nem tudod elérni, hogy teknősök ne kergessék. Nem tudsz kinevelni 500 millió éves ösztönt.
A hal meg csak addig fog szórakozni velük, amíg egyszer nem sikerül nekik levadászni.
A teknős nem kergetve vadászik, hanem hirtelen csap le.
Ha egyszer megéhezik a teki, és komolyan veszi hogy elkapja a halat, akkor nincs esélye.
Én plattikat tartottam tekik mellett és nagyjából állandó volt a létszám, aztán időnként elkaptak egy-egy halat, de ritkán. Viszont nem láttam sosem, csak a létszámból tudtam. Egyébként szaporodtak is a halak, szóval el voltak igazából.
Mindenesetre ha halat tartasz teknős mellett, hosszú távon ne számíts rá, hogy a hal túl fogja élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!