Kaptunk egy 112 literes akvárium szettet, kezdők vagyunk, bármilyen tanács érdekel, hány és milyen halacska fér el benne?
Honnan tudod hogy elajándékozták? Sehol sem írja hogy "kaptunk egy használt akvárium szettet", lehet hogy ajándékba kapták újonnan véve, akár elő karácsonyi ajándékként.
Ha pedig használtan kapták volna akkor pedig sajnos az a legtöbb oka az elajándékozásnak hogy az előző gazdái nem értettek hozzá és sok kudarc érte őket így inkább hagyják az egészet.
Tanácsot kértél, kaptál is:
"Ha komoly a szándék, tedd félre az akváriumot, kezd ej olvasgatni."
A linkelt oldalakon felül (akvaguru : "kezdőknek" és "az akvárium" fejezetek mindenestől!)
én azt tudom tanácsolni, kezd az alapokkal.
Az akvárium alapja pedig a szűrés. Erre -sajnos- még költened kell. kb 99,99%.
A szettekkel olyan szűrőt adnak, ami egy rakás szar. Nem szépítem, nincs mit.
Jó ha 50 liter meg bír szűrni.
Úgyhogy erre alapból számíts, ha telik rá, veszel egy komoly szűrőt a meglévő helyett, ha szerényebb a keret, akkor legalább még valami hasonló gagyi kell, a mostani mellé hogy elbírja a rendszert.
Ha ajándék, úgy illik hogy elnézést kérjek.
ELNÉZÉST
Szép ajándék, nagy felelősséggel. Én is most gondolkodom egy akváriumon. A jófogáson sok van eladó, komplett egységek. Használtak az látszik, de hová lettek a halak???
Lehet hogy innen indult a félreértés. (ha az)
" A jófogáson sok van eladó, komplett egységek. Használtak az látszik, de hová lettek a halak???"
A gond a komplettel és a hozzá nem értéssel kezdődik.
Nagyon sokan megveszik kompletten az akváriumot, és vele együtt a halat, otthon feltöltik vízzel és kész a hallé.
Néhány hét leforgása alatt, megdöglik a hal, vesznek másikat, és ez így megy ameddig rá nem unnak. Aztán jófogáson meghirdetik... Kezdődik minden elölről, csak másnál.
Hát ezért nem vettem még eddig. de próbáljunk meg segíteni. Ha pénz nem számít, kéne egy külső szűrő, valami jobb talaj. Ha számít, igazodni kéne a lehetőségekhez.
Lehet a talaj apró szemű kavics is, minőségi talaj meg csak műanyagpohárba, abba kevésbé igényes növények(greenaqua). Ha marad a szűrő, kevés és kisebb méretű hal. Ha meg van az akvárium helye, elrendeztétek a növényeket, engedjétek fel vízzel. Kapcsoljátok be a szűrőt, napi 10 órát világítsatok, és etessétek a semmit legalább 18-20 napig. Én naponta dobnék be kevéske halkaját, van aki egy kocka fagyasztottat bedob és vár. Ha letelt az idő, lehet hozni az első halacsokat, de ne egyszerre az összeset. pl: 4-6 db kisebb méretű, ami tetszik. Nekem tetszenek a lazacok, márnák, harcsák. 12-nél többet nem tennék be. 2 anci, 4-5 kékpajzsos, 4-5 serpa vagy rézlazac. Én így csinálnám.Jó ez?
A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!