Milyen világítást válasszak 90liter (80cm hosszú) low tech co2 nélküli növényes akváriumhoz?
Ki szeretném hozni a maximumot Co2 nélkül ezért, 54 watt illetve 5400 lumen körüli értéket javasoltak.
Fénycsövest nem találtam optimálisat 80cmre, LED-hez pedig a AM-LD4-et néztem ki. A harmadik lehetőség egy házi ledszalagos. Melyiket érdemes választanom?
Ha házilag akarsz ilyen teljesítményt csinálni, annak komoly alap kell, mert melegszik rendesen (gagyi ledhez való műanyag szalag felejtős)
Ezt mérlegelni kell, lehet nem szösz ki a végére olcsóbban.
Illetve a ledek spektrumában annyira nem vagyok otthon, 1-2 -t ismerek, valamelyik elfogadható, valamelyik teljesen alkalmatlan növényezésre, ugyanazzal a színhőmérséklettel.
Létezik ez az AM-LDX4 mix, amit elvileg direkt növényekhez raknak össze.
Nincs vele személyes tapasztalatom.
Csak azért írom, hogy mégjobban elbizonytalanítsalak. :)
Ha már ennyire belejöttem, egyébként 5400 lm nem kevés ám!
Ha azt ki akarod használni, olyan növényzet kell, ami ilyen fényerőnél már igencsak meghálálja a co2-t.
De még co2 nélkül is, alap egy jó külső szűrő, mert ilyen fény mellett az ammónia legkisebb jelenléte is hamarosan látható lenne anélkül, alga formájában.
Szóval ez azért így ebben a formában nem az a tipikus low-tech.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!