Mivel ragasztanak nagyméretű akváriumot?
Minden akváriumot akváriumragsztó sziloplasttal illik ragasztani.
A kérdés, hogy mi számít nagynak. Ha nincs rutinod, akkor inkább keress valakit, aki ért hozzá.
A traszparens-es megjegyzés pedig finoman szólva butaság.
Első vagyok. A Sziloplaszt nem akváriumhoz való, építészeti
szilikontömítő-ragasztó.A megfelelő Aquasilicine, DC.
Azért írtam az Üvegezők Boltját, mert ha magad készíted, itt tanácsot is kaphatsz.Számításokat kell végezni, hogy mekkora akváriumot csinálsz, milyen üvegből, kell-e nyírószilárdságnak is lenni, vagy csak húzó.Ettől függ az építés módja, a merevítés stb.A transzparens ragasztót nem ajánlom, az algásodás kártétele miatt. Fekete a nyerő.
Anti-transzparens vagyok :-)
Ha jó márkát használ az ember, akkor a ragasztó minősége nem függ a színétől. De 30-40 liter felett a fekete már vizuálisan nem terhelő, sőt szebb is és az algásodás miatt is szerencsésebb.
A "sziloplaszt" gondolom szilikonos rugalmas "valamit" jelent, így az Aquasilicone és a DC is az.
Tökmind1 a színe a szilikonnak.
Nemmellesleg - főleg tengeri akváriumoknál - sokkal érdemesebb feketével ragasztani, mert az átlátszó átengedi a fényt és a tengeri mészalgák betelepednek a szilikon és az üveg közé, szétfeszítik a szilikont és elenged a teknő extrém esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!