Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egyik molly halunk tegnap...

Egyik molly halunk tegnap este meghalt a másik pedig a víz alján fekszik nem mozog annyi a változás mintha folyamatosan gyorsan mozogna a kopolytúja! Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
110 literes akváriumunk van! Van benne oxigént fújó cső, szűrő,vegyszer,melegítő ami 24 fokra van álítva, hőmérő!4 hete vettünk bele 1 algaevőt, 1 vitorlás, 2 molly, 8 csoport halat! Elötte vártunk 3 hetet míg üresen állt az akvárium hogy beálljon! Tegnap este nézzük és azt vettük észre hogy egy molly hal meghalt, aztán rögtön néztük a másikat ami csak az akvárium fenekén fekszik nem mozog és sokkal gyorsabban mozog a kopolytúja! Mitől lehet ez? Mit lehetne tenni vele? Vettünk bele baktérium ölöt a neve: Metilénkék
2017. nov. 6. 18:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem nagyon öreg, meg fog halni.

(Én ezt tapasztalom)

2017. nov. 7. 08:05
 12/18 A kérdező kommentje:
Olyan halakat vettünk amik élhetnek egy akváriumba! A csoporthalak fajtáját azérr nem tudom mert ajándékba kaptam őket az akváriumba a többiekhez a szüleimtől!A szűrő fajtája pedig:aquael!
2017. nov. 7. 15:30
 13/18 A kérdező kommentje:
A metilinkék-et 2 napja raktuk bele amikor meghalt az egyik molly! A vegyszer pontosabban a vizet átállítja olyan vizzé amiben nem halnak meg a halak!(legalábbis az eladó ezt mondta) A csoporthalakat 1 nappal késöbb raktuk bele a többit egyszerre
2017. nov. 7. 15:40
 14/18 A kérdező kommentje:
A vitorlás még kicsi! Az algaevő sztem sima!
2017. nov. 7. 15:57
 15/18 anonim ***** válasza:

Mérgezés gyanús. A metilénkéket mindenképpen felejtsd el, meg az eladó tanácsait is.

Pont olyanná teszi a vizet, amiben meghalnak a halak.

Komoly antibiotikum, ami válogatás nélkül kinyírja az összes baktériumot, köztük a nitrifikálókat is, amik nélkül csak egy rothadó pöcegödörnek lehet nevezni, nem akváriumnak.

Szigorú feltételekkel, indokolt esetben lehet használni.

Egy mérgezés gyanús eset pedig pont azt indokolja, hogy messzire kerüld, hiszen alapból is az a problémád, hogy mérgezőek a nitrogén származékaid.

Nyugtass meg, hogy az aquael, az egy fan3-mas!

Ha kisebb, ki kéne cserélni nagyobbra, csak az egy halakkal megpakolt akváriumban extra kockázatos.

Pedig nagyobb összegbe is lefogadnám, hogy valami fan 2 körüli csoda.

2017. nov. 7. 16:06
 16/18 A kérdező kommentje:
Fan2 plus a szűrő! Tényleg kezdő vagyok 10 éve volt felálítva akváriumunk pont azért irtam hogy segítséget kapjak! Az eladót kérdeztük azthittük ért hozzá!
2017. nov. 7. 16:20
 17/18 anonim ***** válasza:

Pici ezekben a szűrőkben a szivacs. 100 liter környékére belső szűrőből a legnagyobb kell.

Meg egy friss akváriumban önmagától nem lesz olyan beért szűrés, mint egy működőben, ezért szokás fagyasztott kaját szórni az elején a vízbe, a bejáratási időszak kezdetén, hogy ha az elkezd rohadni, azon el tudnak szaporodni a baktériumok, így mire megérkeznek az első halak, addigra legyen némi lebontó baktérium, ami el tud bánni a salakanyagaikkal.

Ha ez kimaradt, megint csak egy jelentős kockázati tényező.

Én amúgy nitrit mérgezésre gondolok, mert az ammónia gyorsabban öl, betelepítés után azonnal probléma lett volna.

A nitritet oxidáló baktériumok lassabban szaporodnak.

De még így is érdekes, hogy 4 hét után jelentkeznek ezek a tünetek.

Vagyis nem annyira, mert a gyenge mérgezés simán lehet ilyen, és a legérzékenyebbeket viszi el először.

De megfázás is lehet, 24 fok kevés a mollynak.

Minden esetre a szűrést nem ártana rendbe tenni, a vegyszereket elfelejteni, a boltos tanácsait pláne.

Ha rászánod magad egy szűrő cserére, és csak kicserélve lehet, együtt működtetve nem, akkor az új szűrőt úgy járasd 1 hétig, hogy a halaknak egyáltalán ne adj enni!

És utána is 1 hétig csak fél adag kaját, és lassan emeld fel normál adagra.

És legalább 2 hétig minden nap, majd minden másnap cserélj 25-30% vizet.

3-4 hét után ráállhatsz a heti 30% cserére, állott vízzel.

2017. nov. 7. 17:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ki fogjuk cserélni a szűrőt!
2017. nov. 7. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!