Egyik molly halunk tegnap este meghalt a másik pedig a víz alján fekszik nem mozog annyi a változás mintha folyamatosan gyorsan mozogna a kopolytúja! Mitől lehet ez?
" Vettünk bele baktérium ölöt a neve: Metilénkék"
Na a probléma itt kezdődik.
Fölöslegesen járattad be az akváriumot, ha a jótékony baktériumokat kiirtod. Erre megoldás: Baktérium kultúra de gyorsan! A metilénkék gyógyszer, betegség esetén külön akváriumban kezeljük a halat.
A vitorlás csapathal, semmi keresni valója nincs 110 literben, 200 litertől tartható.
Ami most történik, ammóniamérgezés, részleges vízcsere, mert nincsenek nitrifikáló baktériumaid..
Már ott a fejem fogtam amikor eljutottam hogy van benne "vegyszer". Semmilyen vegyszer nem kell bele. A metilinkékkel kiírtottad a baktériumkultúrát ami a "beállás" alatt épült hogy lebontsa a halak végtermékét.
Borzasztó a párosítás, vitorlásnak kicsi és nem egyedül tartandó, két molly is kevés. Mi az hogy 8 csoporthal? Azt se tudod milyenek? Egyáltalán nem biztos hogy jó nekik a többivel.
Kicsit többet kellett volna még tanulni mert most szenvednek a halaid és el fognak pusztulni.
De mikor vettétek a metilénkéket, az elején, vagy emiatt a probléma miatt?
És milyen pontosan a szűrő?
Amúgy hideg neki a víz. Nem hiszem, hogy ez a gond, de biztos nem segít.
A molly kényes hal. A leírásodból pedig érződik, hogy nem igazán vagy teljesen képben mindennel, úgyhogy van hibalehetőség bőven.
Ha pedig hibázol, az érzékenyebb halakon egyből észreveszed.
Szóval milyen szűrő, milyen vegyszer van még, mikor használtál metilénkéket?
És egyszerre tettétek bele az összes halat?
Ja, és mi az a csoport hal? Pontos fajtája? Vagy legalább nagyjából a mérete, meg a testfelépítése milyen, mekkora?
"Már ott a fejem fogtam amikor eljutottam hogy van benne "vegyszer"."
Pedig az oxigént fújó cső előbb van! :D
Mondjuk az még nem egy erős fejfogós kategória, csak ilyen 1 kezes facepalm. :)
Bocs kérdező , nem téged akartalak cikizni (amúgy de...)
írd meg a kérdésekre a választ, lehet okosabbak leszünk.
" A molly kényes hal."
Két éve szereztem be lefékezhető kerekeket a 120 lityós akvárium állványához, pár haver átjött segíteni összerakni, meg közben iszogattunk... Az akció sikeres volt, a kerék is jól bírja, megszenvedtünk vele... A lényeg, hogy túl jól éreztük magunkat, és az akvárium halastól állványostól ismeretlen körülmények között januárban kikerült a teraszra, fűtés szűrés nélkül. Másnap dél fele keltem, halaknál 20 fokos víz:D gyorsan betoltam áramot adtam a technikának, azt hittem ezeknek annyi, szerencsére senkinek nem lett semmi baja:D
A molly a vízminőségre nagyon kényes, de az alkalmazkodó képessége nagyon nagy.
Nem csak a vízminőségre kényes, pl a stresszes környezetre, szűk térre is. Meg lehet hogy a hosszú távú "kisebb " problémákat rosszabbul viseli, mint egy egyszeri megpróbáltatást. Nem tudom.
AZt tudom, hogy sokan alábecsülik, és ilyen mindentkibíró halnak gondolják. Pedig nagyon nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!