Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Senyvednek a növények, mit...

Senyvednek a növények, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Pár hónapja "örököltem" egy leamortizált aksit. Kezdőként először a halakkal foglalkoztam, nagyjából rendben van már ilyen téren, rendszeresek a részleges vízcserék, vettem indikátort, a halak szempontjából tök jók az értékek (ammóniát, nitritet nézek rendszeresen, vizcsere előtt és után is). Mértékkel etetek, kiszínesedtek a halak, virgoncak, szerintem jól vannak.

Most a növényzeten van a sor. Fodroslevelű vízikalász van, kavicsos talajban kapaszkodik, és nem valami szép. Világosodik a levele, szépen nő, az igaz, vannak friss hajtások is, de nem a levelek keskenyek, vékonyak. Alga van, tűrhető, bár lehetne kevesebb. Egy hónapja kb. vettem fénycsöveket, azok mennek 10 órát nappal, de alapvetően elég sok a term. fény is, gondolkodom az áthelyezésen, de 200l plusz cuccot mozgatni nem egyszerű.

Méréskor a széndioxid és a nitrát szinte mindig nem extrém módon, de kevesebb a kelleténél - nincs sok halam, a nitrát tehát ennyi, és kész, nem? mit tehetnék? Öntöttem bele SERA Florenát többször is, de változást nem látok.

Két guri, két kis sügér és két anci van.

2017. okt. 22. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát először is hány literes aksi, hány watt fény, milyen fénycső. (T8 vagy T5, színhőmérséklet...)
2017. okt. 22. 17:31
 2/5 A kérdező kommentje:

2 db 30 W-os T8-as fénycső 6500K

Kb 200 l-es az akvárium

Kösz, h. segítesz!

2017. okt. 22. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Adhatsz egy esélyt, hogy dugsz a talajba gyökértablettákat, pl jbl, vagy sera flore plus , sőt, tesztnek akár egy panzi aquaplant is jó lehet, az nem nagy befektetés.

Adj időt a gyökértápnak, nézd meg milyenek úgy az új hajtások, (hát igen, az akvarisztika türelemre tanít) ha jó, akkor jó, ha nem, akkor ennyi.

Ehhez a növényhez kicsit kevéske a fény. Ha csak 1-2 ilyen növény van, egyszerűbb a növényzetet lecserélni, mint a fényerőt fejleszteni.

2017. okt. 22. 19:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Pl ami majdnem ugyanígy néz ki, a hólyagos vízikalász, simán elvan ennyi fényen.
2017. okt. 22. 19:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Illetve h. vízikehely!

Hogy egyértelmű legyen az elnevezés, utóbbi egy cryptocoryne faj, amik között elég sok az alacsony fényigényű.

2017. okt. 22. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!