A vizszuro, a levegozteto es a lampa sok aramot fogyaszt?
Na akkor még egyszer egy kis magyarázat
Teknős 150 liternyi vízmennyiség (nem az akvárium teljes térfogata ennyi) 150X8, mert 8 vízcsere 2 hónap alatt 1200 liter.
A 300 literesből cserélek 60 litert X8 alkalom 480 liter
A másik 150 literesből 40 liter X8 alkalom 320 liter
A kicsi elenyésző, 10 liter X8 alkalom 80 liter.
Két hónapra ez összesen, 2080 liter víz.
Ha csak a vízszámlát nézem az ára nem sok, 456 Ft amihez a csatorna hozzájön (az akváriumvíz nem oda megy), 1052 Ft az összesen 1509 Ft.
A vízszámla: 35m3 elszámolt vízmennyiség, 7665 Ft (locsolás, mosás, főzés, fürdés, apróságok) és a 35m3 utáni elszámolt 13125 Ft csatornadíj, amiből 9m3 kb nem is a csatornába megy.
A vízszámla 7665, a csatorna 13125=20825Ft
Ameddig az önkormányzat meg nem szüntette a közcsapot pár házzal mellettünk (ez volt 2 éve), 10000 Ft se volt a víz és csatornaszámlám együtt. Onnan locsoltam, onnan hoztam a vizet az akváriumokba, és akkor még volt medence ami szintén onnan lett feltöltve. Most kb 14000 lenne a reális összeg amit ki kellene fizetnem, mert a szokásaim nem változtak, és azóta csak a 45 literes aksival van több, a medencét pedig eladtam, a kerti tó tervemről lemondtam.
Senki nem lopja a vizem, a vízmű bevizsgálta az órám a társtulajdonosokéval együtt, és a fő vízmérőt is ellenőrizte, ami nem kevés ftomba került, és nem találtak hibát. A fejem tetejére is állhatok, a csatműt akkor sem érdekli mit csinálok a leeresztett vízzel, jogszabályilag nekik el kell számolni az elhasznált víz mennyiségével megegyező m3t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!