Fényvetőről vannak tapasztalatok? Mennyire éri meg beruházni ilyenre! Ha igaz amit írnak, akkor majdnem olyan mintha 4 fénycsövem lenne a 2 helyett!
Ezzel a megoldással, több ezret meg lehet spórolni. Nem 4, hanem csak 2 fénycső fogyasztja az energiát, valamint nem kell beruházni egy tetőfejlesztésre! De lehet csak én gondolom, hogy jó megoldás. Sajnos nem találtam róla véleményeket nagyon.
Ezt néztem:
Inkább úgy fogd fel, hogy a meglévő 2 csövedből fényvető nélkül eljut az akváriumra 1 fénycsőnyi fény, fényvetővel meg meg majdnem olyan, mintha a 2 csöved minden fénye eljutna az akváriumra.
Amikor mondják, hogy hány fénycső kell valahova, azt szinte kivétel nélkül fényvetővel együtt értik.
Jogos, amit a 2-es mond, a gyári világítások fölött valamiféle fényterelő alapból van.
A fénycsövek a henger minden irányába sugározzák a fényt, az a leadott teljesítmény, ezzel szokás számolni, de ez csak fényterelővel igaz.
Amúgy meg ha fényterelő, meg spórolás... hát mondjuk egy ilyen fényterelőt hajtogatok neked 3 perc alatt alufóliából felebaráti szeretetből is.
500 ft-os hőtükörből, vagy öntapadós fényvisszaverős fóliából is lehet csinálni.
A 4000 ft-os is bevízkövesedik, aztán 2-szer megsúrolod, oszt hajinthatod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!