Hogyan tartsunk aranyhalat?
Az aranyhalaknak - ha többet akar tartani az ember - minimum 200-300 literes akvárium kell, nagyon erős szűréssel és légpumpával. Ráadásul mivel hidegvízi hal, ezért a víz hűtését is meg kell oldani, különösen nyáron.
Sőt! Aranyhalat igazság szerint nem is akváriumban kellene tartani, hanem kerti tóban.
"Úgy tudom egy sima tál csapvízben megmarad. Nem tudom honnan szedik ezt a sok marhaságot."
Ja... pár óráig.
Kérdező ha ez lesz az első akváriumod, akkor előbb olvasgass a témában, akvarisztikai szakirodalmat. Az aranyhal 15-20 cm-re is képes megnőni és akár 20 évig is él. Továbbá az Állatvédelmi TÖRVÉNY, előírja, hogy 30 liter alatti akváriumban tilos gerinces állatot tartani, vagyis a 25 literes akváriumodban nem tarthatsz semmilyen halat. Ekkora akváriumban vízinövényeket és esetleg nano garnélákat lehet tartani.
Az aranyhalnak kell 200 liter minimum. Egy ekkora akváriumot külső szűrővel kell megszűrni amiben a szivacson kívül biológiai szűrőtöltet (kerámiagyűrű, lávakő, zeolit, biolabda, siporax, matrix...stb.)
is van. És akkor a külső szűrő mellé kell egy belső szűrő is. Amit te kaptál az akváriumhoz víztisztítót az valószínűleg egy belső szűrő. A belső szűrőnek bent az akváriumban kell lennie a víz alatt. A levegőztető - maga a gép - az az akváriumon kívül van, csak a cső végén lévő porlasztó fejet kell az akváriumba tenni.
De mondom, 25 literbe te ne tarts SEMMILYEN halat.
és ne gyere, h törpe változat meg hasonló hülyeségekkel. ekkoráa nőnek, szted az a kis akvárium elég nekik?
halat ne tarts 25 literben. Még nanohalat se. Mert egyrészt szomorúak, ha nincs elég úszóterük. Nekem volt egy bettám, nem tartottam jól, mert tapasztalatlanul kezdtem és mikor áttettem egy kisebb akváriumból egy nagyobba, majd kiugrott a bőréből.
Megveszed, aztán mi lesz, ha nem érzik jól magukat? Hagyod őket depisen, -szomorkodva- látva, hogy nem érzik jól magukat, vagy veszel 1 nagyobb akváriumot utána? A nanohalak meg ráadásul ált mind csapathalak, egyszerre mozognak, mint 1 nagy hal.
Ha nem keltik fel az érdeklődésedet a garnelák(nézz utána youtube-on, azok is érdekesek), vegyél egy nagyobb akváriumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!