Vettem gy zsákos harcsát 40 cm es. De amióta nállam van nem evett még 3 napja . A korábbi helyen evett vörös szunyog lárvát én is azt adtam neki meg csirke szívet, mit csináljak?
Ugye tudod hogy a zsákos harcsa a legveszélyesebb hal amit akvarista tarthat? Akár életveszélyes is lehet a szúrása.
Mekkora az akvárium, milyen a szűrés, milyen időközönként van vízcsere? A 40 cm az már nagynak számít, szóval elég nagy eséllyel tartási gondok vannak.
Kétlem, hogy zsákos harcsa lenne, elég ritkán nőnek meg 40 centire én legalábbis még nem láttam akkorát.
Valószínűleg egy hasonló, de nagyobb és kevésbé veszélyes halfajról van szó, a békeharcsáról.
Mindenesetre az gyanús, hogy nem eszik.
A békaszájú harcsákat nem kell minden nap etetni, pláne ha már egy közel kifejlett példányról van szó...
Viszont addig esznek, ameddig van kaja, akár halálra is zabálják magukat.
Ez nagyjából áll a zsákos harcsára is, bár talán halálra ők nem zabálják magukat :D
Amit javaslok, hogy az akvárium vízparamétereit nézd meg és a tartási körülményeket írd le.
Illetve amit még javaslok, hogy próbáld élő kajával, kisebb halakkal vagy haldarabokkal etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!