Miért opálos a víz?
Sziasztok!
Tegnap telepítettem egy 80 literes akváriumot.Ista talaj, viszonylag sok növény, Sera Aquatan, a külső szűrőbe Sera Siporax, perlon, szivacs és fizikai szűrő, Sera Filter Nagyon óvatosan töltöttem fel, nem zavarosodott fel egyáltalán.
Ma reggelre viszont opálos lett a tegnap még tiszta víz. Mi okozhatja ezt? Mit csináljak vele?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Köszönöm szépen a válaszod! :)
Sera Filter Biostartot tettem bele. Akkor ez lehet a gond :)
Nekem ennyire lett opálos: [link]
Első voltam!
Azt gondolom tudod, hogy kell egy 3 hetes üresjárat, a halak megérkezése előtt. (indító baktériumtól függetlenül)
Na az a 3 hét pont az ilyenek miatt kell. Nincs semmiféle probléma, a jelenséget az okozza, hogy tegnap indítottad az aksit.
Kb annyit kell vele csinálni, hogy hátradőlsz, és vársz.
Köszönöm, igen, tudom :)
A halakkal mindenképp addig akarok várni, amég a növények rendesen meg nem gyökereznek, még a "gyep" be nem növi rendesen. Addig csak növényes marad :) Gondolom, ez két hónap is meglesz :)
Ja, meglesz, így viszont nagyobb lesz a változás, illetve ismét lesz egy instabil időszak, aminek be kell állni.
A te elképzelésed szerint a növények terén már minden egyensúlyban lesz, mire megjönnek a halak. Ami alapvetően egy jó dolog, de a halak nem kevés tápanyagot termelnek a trágyázásukkal, (ill. kiválasztásukkal, hiszen az ammónia végterméke az egyik legfontosabb makroelem, a nitrát)
ami bekavar az addigi kialakult tápozásba.
Ezzel sincs semmi probléma, csak ezt bele kell majd kalkulálni.
Majd meglátod, merre hány méter. A makroelemeket a kálium kivételével valószínűleg erősen visszább kell majd venni.
Köszönöm szépen a válaszod :)
Javasolnád inkább a korábbi betelepítést? Úgy jobban "összeszoknának" esetleg?
Tápozáshoz a TF Plantert, a TF Macro-t és a Liqui Carbot használom. Ezek jók? Vagy kellene még valami más is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!