Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen Dél-amerikai növényt...

Toma781 kérdése:

Milyen Dél-amerikai növényt válasszak?

Figyelt kérdés
Szeretnék össze rakni egy Dél-amerikai törpesügeres biotop akváriumot. Az egyik hal amit biztosan szeretnék az a Kakadu törpesügér. És az lenne a kérdésem hogy milyen növényeket használhatok amik az eredeti élőhelyén is megtalálhatók? 73 literes az akvárium. 2x15 w + 1x10 w a fény. Sok növényt szeretnék de nem tudom pontosan hogy milyeneket lehet. Nézegettem a neten és találtam is egy két növényt amiről úgy gondolom hogy mehetne bele de inkább megkérdezem hogy mik azok amik a természetes élőhelyén is megtalálhatóak. A valisneria ilyen növény? Előre is köszönöm a válaszokat:)
2017. aug. 14. 02:14
 1/6 anonim ***** válasza:

A Valisneria lehet ilyen, meg a Sagittaria subulata és a tündérhínár is, viszont a sok növénnyel meg vagy lőve. Ezeknek a biotópjában leginkább lehullott ágak és levelek a dominánsak meg mindenféle oszladozó növényi törmelék. Konkrét vízi nem sűrűn fordul elő, de még csak látványos, formás kövek se.

Érdemes lenne ezt a csatornát áttúrnod, van benne fehér vizes apisto biotóp is: https://www.youtube.com/user/fishfromvenezuela/featured

2017. aug. 14. 21:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, de a kakadu nem fekete vizi hal? Mert én úgy tudtam de akkor lehet hogy rosszul tudtam
2017. aug. 14. 22:43
 3/6 anonim ***** válasza:
de az, a válaszoló is épp azt mondta, h ágak , levelek alkotják a berendezés nagy részét, égerrel tobozzal tudod barnítani a vizet nekik. vagy sera black aquatan
2017. aug. 16. 11:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Az éger levélen kívül még milyen fa levelek mehetnek bele? Ágakat szereztem már aminek a nagy része száraz is meg le van tisztítva most éppen áztatom. Ami nem száraz azt meg kiszárítom utánna áztatom. Valamennyire a szőllőtőke, ág is barnítja a vizet? És a leveleket mennyi időnként kell cserélni? Köszi a segítséget mindenkinek.
2017. aug. 17. 01:57
 5/6 anonim ***** válasza:
még sose volt black water-es akvám, a fene tudja, h milyen időközönként kell a leveleket cserélni, nézz fel fb-re ott van pár arcnak ilyen, segítenek.
2017. aug. 18. 15:43
 6/6 anonim ***** válasza:
fb=facebook
2017. aug. 18. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!