Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tegyek, hogy ne kergessék...

Mátyás Antal kérdése:

Mit tegyek, hogy ne kergessék egymást a kék akarák?

Figyelt kérdés
Az akvárium 300 liter,amint szembe kerülnek egymással,addig kergeti a nagyobbik,míg el nem fárad.. (Úgy tudtam,hogy békés sügérfaj)

2017. júl. 30. 23:45
1 2
 1/13 Salx Narval ***** válasza:
Dúsítsd a növényzetet, alakíts ki bújókat, barlangokat és akár a darabszámot is növelheted ha elbírja még az akváriumod. Elképzelhető, hogy ivarérett korba értek, ilyenkor még egy kis bunyó is belefér, nemhogy kergetőzés. Szóval, ha van elég menedékhely és növényzet had kergesse nincs ezzel gond addig amíg a gyengébbnek van lehetősége elbújni. Kérdés, hogy nálad párban vannak e vagy egyneműek ill, hogy hány darabot tartasz belőlük? Azonos neműeknél a terület védése és a rivalizálás természetes dolog ( a nőstényeknél is, sőt), ha párban tartod és el is fogadták egymást ami valószínű akkor azért ritkán zaklatják egymást max serdülő korban, később már nem jellemző.
2017. júl. 31. 02:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Az egyik az biztos,hogy hím.. A kisebb az kétséges,tenyésztővel nem bírtuk eldönteni,párokat meg nem akart eladni.. Még elég kicsik 8-10cm-esek,ha minden igaz 13-15cm lesz a vége
2017. júl. 31. 12:22
 3/13 A kérdező kommentje:
Növényzet az van az aksiban,félbe vágott kókuszok szolgálnának búvóhelyre,de nem nagyon használják.. Van egy olyan időszak 1 napon,h rájön a nagyobbra az 5perc.. Megy neki mindenkinek(vitorlásoknak,páncélosoknak)
2017. júl. 31. 12:24
 4/13 A kérdező kommentje:
Lehet az lesz,h a mentett gurámikat valahova elajándékozom és jön még 2 akara. Baj lenne,ha electric blue lenne?
2017. júl. 31. 12:26
 5/13 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem a vitorlások sem boldogok a szomszédságtól, figyeld őket mert ott még gond lehet, a vitik nem nagyon bírják a stresszt. Az az igazság, hogy párban lenne jó tartani őket, egy összeszokott pár nyugis és ritkán van vita ekkora helyen. Így viszont elég lutri bővíteni ki tudja milyen neműek lesznek. A kókuszhéj nem bújó ekkora halnak, esetleg ikrázóhely kisebbeknek. Sziklákból gyökerekből mohából kellene építeni valami konkrétabb helyeket. Ha bővíted a létszámot azt mondanám ahány hal annyi bújó minimum.
2017. júl. 31. 19:13
 6/13 A kérdező kommentje:
Bocs,hogy ilyen későn írok,igazából leikráztak a kergetés után.. Remélhetően ez volt az agresszió oka.
2017. aug. 14. 22:37
 7/13 Salx Narval ***** válasza:
Ez jó hír kösz, hogy megírtad, gratulálok. Egy pár ez így szuper. Mit kezdesz a kicsikkel, gondolom rengeteg van?
2017. aug. 15. 02:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Megpróbálom őket etetni zúzott száraztáppal,amire sok esély nincs,hogy elfogadják.. De mindenképpen rendelek sórák tojásokat,hátha legközelebb is ér meglepetés :D aztán megpróbálom nevelgetni.. Szerintem az eladással lesznek bajok.. Én vettem 900ft-ért darabját szerintem még 450-300-ért se vinné senki.
2017. aug. 15. 12:46
 9/13 Salx Narval ***** válasza:
Ha jó minőségűt morzsolsz azt elfogadják és mivel mindenevők zöldségpépet is adhatsz.
2017. aug. 15. 13:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Amikor elkezdnek úszkálni akkor adhatom nekik? Úszkálnak már de csak a talajon.. Szerintem holnap adhatom nekik.. Akkor adhatok neki minden nap zöldséget?(uborka,borsó,répa?)
2017. aug. 15. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!