2 gyöngygurámi bántják egymást?
Van 2 gyöngygurámim egy 120 literes akváriumban, és az egyik pár napja állandóan kergeti a másikat. Még nem kifejlett méretűek, de nem is kicsik. Szerintem mindkettő nőstény, hiszen csak a hasúszójuk alján látok egy pici narancsos csíkot, a torkát még egyiknek sem láttam narancsosnak. A kisebbik mégis egyből űzi, csipkedi a nagyobbat, amint meglátja. A kisebbiknek karcsú, kecsesebb alakja van, a nagyobbiknak inkább csőrösebb a feje, háta is meredekebben ívelt felfelé. A netes képek alapján, meg az ott írt dolgok alapján szerintem mindkettő nőstény, mert a hátúszójuk se olyan nagy. Azt olvastam ezek a legbékésebb gurámik, ezért döntöttem mellettük.
Mit tehetnék azért, hogy ne legyen köztük harc?
Az akvárium dúsan be van ültetve növényekkel (anubias, amazonasi kardfű, cryptok, mohák, fatörzs, felszínen békatutaj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!