Milyen garnélát tarthatnék ilyen halakkal?
Nagyon szeretnék valamilyen garnélát tartani. Adott egy 225 literes egyéni méretű akvárium, amelyben 10 rózsás díszmárna, 5 guppi és 12 kékpajzsos páncélosharcsa és 2 anci lakik. Gazdagon növényesített akváriumról van szó. Elgondolkoztam, hogy tarthatok-e velük valamilyen garnélát? A RC garnéla túl kicsi lenne ezekhez a halakhoz, bántanák? A sepregetőről azt olvastam hogy ő társítható nem ragadozó típusú halakkal, ők is tetszenek, de valahogy a RC közelebb állnának az ízlésemhez. Természetesen nem szeretnék olyan garnélát hozni amit megesznek vagy szétstresszelnek, ezért kérdezném a véleményeteket is.
Illetve hogy amit lehet telepíteni abból hányat telepíthetnék?
Az rc teljesen elvetélt ötlet, azok nem stresszelnének, hanem könnyed reggeliként végeznék.
Ekkora márnákhoz még sepregetőből is szerintem az óriás sepregető illene, azt már nem néznék egyértelmű eleségnek, bár a legyezőit, csápjait lehet csipkednék . A stressz szerintem ott is jelen lenne.
Te látod, mennyire kötekedősek a márnák (ha ivarérettek, de ha még nem, akkor változni fog a helyzet) őszintén szólva én egyetlen garnéla fajt se ajánlok melléjük.
Ami meg ollós, meg agresszív, és meg tudná magát védeni, az meg levadászná az aljzatlakókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!