Akvárium vizének pótlása, de mivel?
Figyelt kérdés
Van egy 180L-es édesvízi akváriumom. A folyamatosan párolgó vizet mindig csapvízzel pótoljam? Ugyanis a csapvízben lévő ásványi anyagok a párolgással nem távoznak el az akvárium vizéből úgy tudom, szóval lehet hogy pl nagyon kemény lesz a vizük, vagy hasonló. És ha mindig csapvízzel pótolom a hiányt, akkor csak még több ilyen ásványi anyag kerül a vízbe.
Ioncserélt/desztvíz megoldás lehet?
2010. máj. 21. 12:56
2/21 anonim válasza:
csapvíz és antiklór. nekem igy működik kb 20éve
3/21 A kérdező kommentje:
köszi az infókat. meddig forraljam a vizet, mielőtt beleöntöm az akváriumba?
2010. máj. 21. 13:03
4/21 anonim válasza:
nem kell sokáig forralni.de lehetőleg hagyd lehülni mielőtt öntessz:))
5/21 A kérdező kommentje:
egyértelmű :) Amúgy a forralás milyen anyagokat semlegesít a vízben? a vízkövet kioldja?
2010. máj. 21. 13:12
6/21 anonim válasza:
ha forralod, attól még a klór és az ásványok a vízben maradnak. A vízgőz az tiszta h2O ami elpárolog.
desztillált vizet javasolnék, ioncseréltet nem.
állatkereskedésben meg lehet kapni vízelőkészítő vegyszereket az akváriumhoz.
7/21 anonim válasza:
A klór elpárolog forraláskor, és az ásványi anyagok nagy %-a meg kicsapódik.
De ettől függetlenül a Desztillált víz valóban megoldás.
8/21 anonim válasza:
az emesztogodorbe megfelelo a viz mivel a calgonitos mosogatoviz lagyitja nah ki a kiraly???
9/21 anonim válasza:
Ha forralod és lecsapódik az a desztilált víz, de szerintem a sima csapvíz sem árt nekik, nem érdekes
10/21 anonim válasza:
1-2 napos állott vízzel pótold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!