Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan takarítsam az akváriumo...

Hogyan takarítsam az akváriumot és mivel?

Figyelt kérdés
Holnap fogok kapni akváriumot 2 algaevővel, persze majd utána halakat is szeretnék bele, és segítségeteket szeretném kérni. Egyik ismerősömnek takarítás után kipusztultak a halai, így az lenne a kérdésem hogy mivel takarítsam ki, milyen időközönként, és utána milyen vizet tegyek bele az akváriumba?

2017. jún. 28. 17:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
De mivel full kezdő vagy, érdemesebb lenne egy 100 literes akváriummal kezdened. Lehet, hogy eléldegéltek ilyen kis akváriumban az algaevők, de akkor sem normális dolog. Sokan abban a tévedésben vannak, hogy a nagy akváriumot fenntartani nehezebb. Na ez nem igaz! Éppen ellenkezőleg, minél kisebb egy akvárium annál nehezebb a vízbiológiát belőni.
2017. jún. 28. 18:42
 12/20 A kérdező kommentje:
Most rendeltünk nagyobb akváriumot, de ahogy az akvagurun olvastam, azt idő beindítani, minimum 2 hét, azt olvastam. Addig is a kis akváriumba tudom őket tartani. ELNÉZÉST A NÉVTELEN OKOSOKTÓL, hogy nem mindenki akvaristának született!
2017. jún. 28. 18:47
 13/20 anonim ***** válasza:

Figyelj, közöltem a tényeket mert mivel mondtad kezdő vagy. Ha nem értesz hozzá mit nem lehet hinni annak, aki ezzel foglalkozik esetleg évek óta és tapasztalatból beszél? Jobb lesz ha egy hónap múlva írod ide újra hogy ez meg az a baja van a halamnak vajon miért minden rendben van arany életük van mégis hullanak? Hát azért mert nem megfelelőek a körülmények. Ha állatot akarsz tartani a minimum életkörülményeit biztosítsd. Azért, mert túlélték ezek a szerencsétlenek ekkora akváriumban nem azt jelenti, hogy jól érzik magukat, hanem épp hogy csak vegetálnak.

Akvarisztikával akarsz foglalkozni vagy befőttesüvegben halat rohasztani? Ha az előbbi akkor szívesen segítek.

2017. jún. 28. 18:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Szabad tudni, hogy mekkora az a nagyobb akvárium?
2017. jún. 28. 18:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Mit tehetnék ha nem értek hozzá? én megkérdeztem. erre szép tapló módon közölted. Nem aggódj, nem fognak kidögleni a halak, mert amit olvastam, mindent be fogok tartani.
2017. jún. 28. 18:52
 16/20 A kérdező kommentje:
125 literes akvárium, 50x50x50 cm (6 mm).
2017. jún. 28. 18:53
 17/20 anonim ***** válasza:

Ez egy akvárium-szett (azaz avkárium+fűtő+szűrő+világítás)? Vagy csak maga az akvárium?

Mert ha szett, akkor bizony előfordulhat, hogy olyan szűrőt tesznek bele ami nem a legjobb teljesítményű. Egy 125 litereshez már nem árt egy külső szűrő + belső szűrő kombó. Vagy elég egy szűrő is, de akkor az egy jó erős külső szűrő legyen.

Nyugi, túlszűrt akvárium nem létezik! :)

Milyen halakat akarsz majd tartani, mi az elképzelés?

2017. jún. 28. 18:59
 18/20 A kérdező kommentje:
Külső szűrőnk van tesóm korábbi akváriumából. Csak is kizárólag Black Molly-t szeretnék
2017. jún. 28. 19:03
 19/20 anonim ***** válasza:

Jó volna tudni a szűrő pontos típusát, gyakran az akasztós szűrőket is külsőnek adják el boltokban.

125 literben már bőven tudsz tevékenykedni, így az algaevők is maradhatnak. Mehet melléjük még vagy 6-8 black molly, esetleg még néhány másik kisebb elevenszülő. A mollyk szeretik a magasabb hőmérsékletet, ez ilyenkor nem gond, de egyébként szükséges egy automata fűtő 27 fokra állítva. Etetni az algaevőket és az elevenszülőket is növényi alapú eledellel kell főleg(forrázott zöldségek, algatabletta) emellett mehet mindenféle fagyasztott plankton is, a tápok kiegészítésnek jók.

A világításból érdemes minimum 0.5 watt/liter ajánlott, ez alatt már igénytelenebb növények megélnek(cryptocorine, vallisneria, anubias, microsorium, echinodorus), ezeknek elég egy sima homok aljzat is, illetve van olyan amit fákra/kövekre kell kötözni. Tápozásnak hetente kevés kálium+mikroelemes folyékony táp meg tápgolyó.

2017. jún. 28. 19:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha black mollykat szeretnél, akkor azokat inkább brakkvízben (brakkvíz= félig édes, félig sós víz) lenne jobb tartani. Azaz nem ártana sózni is a vizet. Viszont az ancik pedig nem szeretik a sós(abb) vizet. Elvan mondjuk a black molly édesvízben is, de az annyira nem az igazi neki.

125 literben tartsál inkább pontylazacféléket, kalászhalakat más kisebb rajhalakat. Esetleg 1-2 gurámi.

Amúgy tényleg jó lenne tudni, hogy mi a pontos típusa a külső szűrőnek. Lehetséges, hogy kelleni fog mellé egy belső szűrő is.

2017. jún. 28. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!