Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kell e az akváriumba növény?

Kell e az akváriumba növény?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy már évek óta tervezzük az akváriumot.Ami nekünk tetszik az az Amazonas (biotop) akvárium, abból is az ami nincs tele növényekkel csak gyökerekkel.A kérdés lényege az hogy min 100l-es akvárium esetén működhet e úgy hogy max csak szobai futókát nevelünk benne (nem 1-2 szálat).Vagy ha szükséges akkor valameik Anubias fajt is még.+ a szűrőben ugye a bacik.Na ez így képes e eltüntetni az ammóniát?Azt olvastam amúgy hogy a futóka rengeteget felvesz a vízből és képes elnyomni a többi növényt.Ebből kifolyólag jött az ötlet hogy akkor sűrűn beültetnék vele az akváriumot.(tudom hogy víz alatt csak részben él meg)
2017. jún. 27. 15:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Magyarul ilyesmiről nem is nagyon fogsz sajna irodalmat találni. Google fordító segíthet, és azt is vedd figyelembe, hogy az Amazonas vízgyűjtője 7 millió négyzetkilométer, Magyarország területe meg csak 93 ezer, szóval ha tényleg biotópot szeretnél, akkor az csak úgy megy, hogy kinézel magadnak egy szűkebb területet, mellékfolyót, és azt próbálod imitálni. Ebbe nem nagyon fér bele sem az ázsiai származású futóka, sem az afrikai anubias, és így a többi.

Amiket kimásoltam neked, ott a növények nevei már latinul vannak, azokra már rákereshetsz, ha gondolod.

2017. jún. 27. 20:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Na úgy látom ebbe még bele kell merülnöm :///
2017. jún. 27. 22:30
 13/14 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem első nekifutásra bőven elég egy biotóp jelleg, már csak azért is mert olyan óriási területről van szó aminek bizonyos szakaszaihoz szinte minden megépített akvárium hasonlít ha kicsit is figyelembe vesszük az adott terület növény és állatvilágát. Arra gondolok, hogy a dús növényzettől, a szinte növénytelen gyökérszövevényig , feketétől, a kristálytiszta vizűn át a brak vizű pocsolyákig, mocsarakig itt minden megtalálható, az árterekről nem is beszélve. A víz összetétele, színe, hőmérséklete is ezerarcú ezen az óriási területen. Bőven elég egy enyhén savanyú és kissé lágyított és tőzeggel, csersavval,színezett víz a legtöbb itt élő és nálunk kapható halnak, lehet, hogy még ehhez is szoktatni kell őket a csapvíz után. Szóval én nem lihegném túl így első nekifutásra. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a biotópnak mondott akváriumok is csak szerény törekvések egy-egy picinyke rész kiragadására, természetesen szép a cél de nem feltétlenül kell 0 keménységű savanyú és fekete víz, már csak azért sem mert ez is csak e hatalmas terület bizonyos szakaszaira igaz. Én is azt tanácsolnám mint előttem az egyik kolléga, hogy válasz ki magadnak egy neked tetsző részt és azt próbáld odaillő dekorációval, halakkal, növényekkel megvalósítani. Jó irány ez és fokozatosan javíthatod az évek múlásával. Sok sikert és jó tanulást hozzá.
2017. jún. 28. 06:40
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi megpróbálom.
2017. jún. 28. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!