Új növény hozatala akváriumba ilyen helyről?
Szeretnék új növényeket hozni az akváriumba hogy a hátsó részén növeljem a dússágát (a hátra ültetett növényeket elnéztem és csak középmagasak maradtak), viszont a jól üzemelő akváriumba kissé félve hozok idegen növényt a következők miatt.
Az állatkereskedés ahonnan hozni tudom (és sajnos ez és még egy ilyen van a közelben) vagy a halas akváriumokban tartja az élőnövényeket, vagy a a csak növényes akváriumban, ahova viszont sajnos "karanténozni" rakják a vásárlóktól bevett halakat. Gyakran látok gyönyörű nagy kifejlett halakat úszkálni a növényes akváriumban és amikor rákérdezek, mondják hogy valaki behozta őket és addig ott tartják megfigyelésre.
A kérdésem az, hogyha egy halas akváriumból hozok növényt akkor azt hogy fertőtlenítsem hogy az ottani halaktól semmilyen betegséget ne hozzak be az akváriumomba? (Hozzáteszem hogy nem vagyok elégedett a halak tartásával se, nem is innen hoztam anno a halaimat, nem tetszik a viselkedésük és a mozgásuk se, pedig ez egy nagy kereskedés telizsúfolt akváriumokkal.)
Engem végletekig felháborít hogy az elvileg steril növényes akváriumot így elcseszik és nem merek már onnan se venni.
hát rendelj innen:
a boltok is tőle veszik, nagyon profik. nagyon olcsók, nem halakkal tartják a növényeket.
Szép egészségesnek tűnnek, csak én annyira paranoiás vagyok már az ilyesmire hogy kicsit meggondoltam, akarok-e még egykét növényt az akváriumba és utána hetekig idegeskedni, vagy inkább maradnak annyian amennyien vannak.
Sajnos karantén akváriumom nincs, viszont gondolom egy növények nincs olyan nagy igénye mint a halaknak, esetleg egy vödörben is elállnak bizonyos ideig amíg fertőtlenítő fürdőt kapnak? Mondjuk szoba hőmérsékleten, nálunk elég meleg van még az akváriumi fűtő is ritkábban kapcsol be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!