Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Malawi sügéres mekkora?

Paca001 kérdése:

Malawi sügéres mekkora?

Figyelt kérdés
Mekkora akváriumtól ajánlott egy Malawi tavi sügéres akvárium? milyen szűrést ajánlotok hozzá?

2017. jún. 12. 16:20
1 2
 11/14 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nagyon úgy tűnik, hogy mindegy nekik én is több félét tartok még ennél is kisebb csapatokban ( 1 hím 2-3 nőstény arányban fajonként). Mindenki kerget mindenkit, aztán elülnek a helyükre, durvaságot még nem tapasztaltam, hat éve vannak együtt. Most kezdek kicsit felbátorodni és az utolsó aranysügér populációt nem adom el, ha másnál működik a nagy raj talán nálam is. Egyenlőre nincs gond. Én 300-literes akváriumban tartom őket. Most tartok először Afrikai sügéreket tapasztalatom más tartási formákban nincs.
2017. jún. 13. 07:56
 12/14 anonim ***** válasza:
jobb a nagy csapat más a vileskedésük is, nem véletlenül tropheusból 20 hal a minimum, de inkább 30-40 az igazi és ez igaz a mbunákra is ha nem is ennyire markánsan. 20 as csapatba jekenkeg nem hozza a fél csapat a színét mert fenyítve vannak, 40 halnál jó ha 3-4 ilyen egyed volt.
2017. jún. 14. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
van 2 yellow hímed a gyengébb lehet ki se fog fejlődni rendesen. egy 15 halból álló csapatban lesz jó pár hím és kialakul az egyensúly. nem olyan hülyék ők, h ha van több erős hím ,az alfa hím nem pattog úgy mert egy győztes kimenetelű harc is rosszul sülhet el, mert lehet megveri a másikat, de ő is megsérül , legyengül és ha több erős hímed van akkor ilyenkor simán kiütheti egy másik hasonló vérmérsékletű, méretű hímed, szóval nagy csapatban 2 szer is meggondolják ,h mikor kezdenek el keménykedni.
2017. jún. 14. 09:43
 14/14 Salx Narval ***** válasza:
Hát, majd kiderül mi sül ki a dologból.:D Én mondjuk az eddigi felállással teljesen elégedett voltam, senki nem volt annyira fenyítve, hogy a kárára váljon, egy erős Nasszai zebra igazgatja a többit de csak kergeti, bizonyára keményebb lenne ha több hím is lenne mellette. A Yellowok viszont még csak 4-5 cm nagyok egyenlőre esélyük sincs az apjukkal szemben. Velük gyakorlatilag még egyik hal sem számol közömbösen viselkednek velük, bárhová úszhatnak.:D
2017. jún. 16. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!