Malawi sügérek kiválasztásában tudnátok segíteni tapasztalt (sügéres) akvaguruk?
Az alábbi sügéreket néztem ki az új akimba, mint telepítendő fajták:
-- aulonocara mamelela
-- aulonocara sp. ruby red
-- labidochromis caeruleus
-- pseudotropheus sp. elongatus mpanga
Bruttó 240L literes az aksim, de szerintem a kövek és egyebek miatt nettó 200L fölött van valamivel a valós méret. Tehát a kérdéseim:
1. ezek a fajták tarthatóak együtt? Ha nem, akkor ezek közül melyek azok a kombinációk, amik viszont igen.
2. ezek mindegyikéből tudok tartani egy kisebb csapatot, anélkül, hogy csúcsra járatnám az akimat?
Ha igen, akkor milyen arányokat (nem és darabszám) ajánlotok a csoport létszámokra?
3. Ez a HALODA PEST (www.sugerfan.hu) megbízható forrás élőlény vásárlásra?
Igazából, minden ezzel kapcsolatos vélemény érdekel, ezért írjatok bátran, és köszön a kommenteket!
Az első kettő császársügér, amiből már eleve nem szokás 2 fajt tartani, hacsak nem csak hímekben gondolkodsz. Akkor viszont lehet többféle is. Ha nőstényeket is akarsz, akkor vagy az egyik vagy a másik, mert összeívhatnak.
A második két faj pedig mbuna sügér, ami alga vagy mindenevők, amivel nincs is gond, inkább azzal, hogy rendkívül agilisek. A yellow kevésbé, az elongatus igencsak.
Szóval császársügereket nem tartunk együtt mbunákkal, mert kiidegelik őket, hiába kisebbek. Főleg 240literben.
Szóval döntsd el, hogy a császárokat választod, 240literben lehet tartani egy kisebb csapatot.
Vagy a két faj mbuna mehet együtt a 240 literben. A yellow egyszerűbb, úgymond kezdőhal.
Szia!
A Zsozsi halodáját csak ajánlani tudom, szép halai vannak. Tőle tanácsot is lehet kérni, lelkiismeretes, segítőkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!