Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Frissen indított akvárium...

Frissen indított akvárium tetején valamiféle réteg?

Figyelt kérdés

Néhány napja indítottam el az akváriumomat, belehelyeztem a növényi táptalajt és rá a milliószor, sok részletben átmosott kvarchomokot legalább öt rétegben (táptalaj csak a hátsó felében van az akváriumban). Feltöltöttem vízzel, beültettem, beüzemeltem az előtte átmosott töltetű külső szűrőt. A kezdeti opálosodás elenyésző volt. Szemből most tiszta teljesen a víz, ha hosszanti irányban nézem az akváriumot akkor látszik kissé még opálosnak.

Ami igazán zavar, hogy a vízfelszín tetején egy "porszerű" szemcsékből álló réteg alakult ki. Ahogy kavarja a szűrő csak forog a felszínen, nem merül le hogy kiszűrhesse, eléggé zavaró és gondolom nem is jó hogy ott van.

Nem tudom mitől lehet, van valakinek ötlete? És magától is el fog tűnni vagy valamit tennem kell vele?

#szűrés #vízfelszín #akvárium beüzemelés #porszerű réteg
2017. máj. 22. 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

:)

Azt gondolom tudod, hogy kell vagy 3 hét üresjárat.

És gondolom sejted, hogy ennek oka is van.

Na ez pl az egyik.

Majd ha 1 hónap múlva is lesz, kérdezd újra.

2017. máj. 22. 18:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem értem miért kell ez a hangnem, természetesen nincs benne hal. :) Ez a második akváriumom, úgyhogy nem vagyok kezdő, de az elsőnél az opálosodás előtt és után se volt ilyen porszerű réteg a felszínen, ezért gondoltam felteszem a kérdést. Nem azért tettem fel mert hétfőn mondjuk már halat hoznék bele és sürgős, de azért köszi. :D Tisztában vagyok a 2-3 hét üresjárattal, és annak ellenére is meg fogom várni hogy a baktériumkultúrát beleraktam a szűrőbe, sőt, akváriumkoszt is tudnék bele tenni másik akváriumból.

Egyszerűen csak valami házi praktikára gondoltam hogy a lebegő port valamivel leszűrni ha nem múlik el magától.

2017. máj. 22. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Milyen hangnemről beszélsz, te szerencsétlen?

Üldözési mániád van? Vagy olvasási nehézségeid? Istenem... de gyűlölöm az ilyen primitív kötekedő szarokat!

2017. máj. 22. 20:01
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
A kvarcnál előfordul, hogy könnyebb szemcséket is tartalmaz, ezekbe vagy apró gázbuborék tapadt, szorult, vagy eleve könnyebb anyagból van de az ok igazából nem lényeges. Semmi bajt nem csinálnak és idővel el is szoktak tűnni de ha nagyon zavar akkor állítsd a szűrő beszívó részét kis időre úgy, hogy a felszínt szívja. Ha van egy másik, kisebb szűrőd azzal is leszívathatod de ha így hagyod akkor sincs gond.
2017. máj. 23. 06:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Most már egy kicsit változott a mennyisége szerintem, úgyhogy akkor hagyom hogy megoldódjon a probléma magától, úgy is van még pár hete rá a halak érkezése előtt.

2017. máj. 23. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!