Az új akvárium vizének teljes felszínén egy film-, vagy olajszerű réteg képződött. A szűrő buborékjai sem tudnak áttörni rajta. Mi ez és hogy lehet megszüntetni?
Csináld azt, hogy a szűrő kifújó ágát úgy állítod, hogy az a vízfelszínt mozgassa, keringesse. Egyébként ez attól van elméletileg, hogy a növényeid (ha vannak) szenvednek valami miatt, és kibocsátanak bizonyos anyagokat, és az jelenik meg így a felszínen. Pontos leírást találsz erről fórumokon amúgy. Nekem is volt ilyenem, aztán a világítás időtartamán meg erősségén változtattam pozitív irányba, és megszűnt a jelenség, mert kezdték jól érezni magukat a növények.
Ha tényleg ilyen durva a réteg, ahogy írod, akkor mindenekelőtt a halhálóddal simán halászd le onnan a réteget!
Nem kellenek növények hozzá, egy növények nélküli akváriumban, vagy egy ablakba tett pohár vízen is lesz hártya pár nap után.
Sok oka lehet, leggyakoribb a gyenge szűrés, kicsi szűrőfelület.
Elsőnek állítsd le rövid időre a szűrődet, teríts egy háztartási papírtörlőt a vízfelszínre, told el egyik irányba, így el tudod távolítani a hártyát.
Utána felejtsd el a szűrőd buborékjait, nem kellenek, ahogy az első válaszoló is írta fodrozni kell a vízfelszínt.
A vizet szennyezni kell az első időszakban, erre van, hogy haltápot szórunk a vízbe, viszont a száraz haltápok tartalmaznak növényi olajat, több leírásánál olvastam az oliva olajat, én is adom példa a kutyámnak néha, népszerű összetevő a hobbi állat takarmányozásban, ez is okozhat hártyát.
Fagyasztott haltáppal szennyezz inkább.
A szűrő viszont 100% hogy kicsi amennyiben ez is a te kérdésed:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__6..
Végül is a fő ok az elégtelen vízforgatás, kicsi szűrőfelület, túlzott fehérje képződés, az hogy a növények elégedetlenek, vagy a talajból szabadul fel ásványi vagy szerves anyag, vagy a haltápból részlet kérdés.
A szűrő áramlásával meg kell törni a felszínt.
Megfelelő áramlásnál lehetetlen az egybefüggő réteg.
Így kell állítani a szűrőt: https://www.youtube.com/watch?v=BbaxTAW_q6g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!