Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Honnan veszitek az egészséges...

Honnan veszitek az egészséges halaitokat?

Figyelt kérdés

Már esküszöm a felháborodás szélén járok az állatkereskedésünkkel kapcsolatban. Vettem egy új akváriumot, egy szinttel feljebb szeretnék lépni a hobbiban és a guppinál/plattinál igényesebb halat tartani (gurámi, különböző rajhalak stb). Az akváriumot variálható szettben rendeltem hogy minden technikai felszerelés jó minőségű, ne a szokásos szettes szr legyen, még az aljzatot is rendeltem hozzá mert a másik akváriumomnál tudatlanságomra rám sózták a vizet keményítő márványzúzalékot (még jó hogy az elevenenszülőknek nem árt).

Ma bent voltam a boltban hogy felmérjem a vízinövények és halak skáláját, és el voltam borzadva. Csontra fogyott gubbasztó halak sok akváriumban, nem volt olyan akvárium amibe ne lett volna dög, valószínűleg a rossz tartási körülmények és zsúfoltság miatt. Ezen kívül van még egy kisebb bolt (utóbb itt vettem a halaimat, szerencsésen fogtam ki), de ott is múltkor darakóros halakat láttam.

Tudom hogy nem szabad olyan akváriumból venni halat ahol akár egy dög is vagy betegnek tűnő hal van, de így hol vegyek? Közelben nincs tenyésztő, se akvarista ismerős. Távolabbról meg már rizikós a szállításuk. Már ilyen is eszembe jutott hogy megkérdezem mikor hozzák nekik az új halakat és megkérni hogy x fajokból x egyedet be se tegyenek a saját akváriumukba, hanem külön helyre és elviszem. Olyan tanácstalan vagyok, mit tehetnék?

2017. máj. 16. 20:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szekszárd és Pécs is viszonylag elérhető közelségben van, de nem ismerem az ottani boltokat (illetve Pécsett voltam már a Fressnapfban de ott élőnövény és halak nincsenek). Szekszárdon meg tudom hogy van a mi boltunknak egy másik üzlete.
2017. máj. 18. 13:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Rákerestem gugliban, elég sok díszállatos van a környéken.

Jobbat nem tudsz tenni, ha helyben nem akarod megvenni őket, mint körbejárod a boltokat, megnézed a kínálatot.

Nem muszáj zacskóban elhoznod, én pl egy nagyobbacska kocka alakú jégkrémes dobozt használok, kimondottan erre a célra. A növényeket szoktam zacskóban hozni, de azokat is úgy,a másfél literes teás (a nagyszájú) flakon vékonyodó részét levágom és az oldalából egy darabot kivágok, a zacsi pont bele fér. Soha nem volt semmi baj a szállítással.

Nagy melegben, és télen is, elővigyázatosságból, hűtőtáskában szállítom őket persze jégaksi nélkül. (nyáron nehezebben melegszik fel, télen nehezebben hűl le)

2017. máj. 18. 14:54
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
A ficánka elég profinak tűnik, a Tesco mellett van , oda mennék el először. Fb oldalukon csak jót írnak.
2017. máj. 18. 15:53
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, mindenképp körbenézek arra is!

Eddig mindig az eladókra hagytam hogy zacskózzák a dolgokat, de legközelebb felkészültebben fogok elmenni értük.

2017. máj. 18. 17:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Arra figyelj, hogy az edény jól záródjon. Otthon csinálj próbát, hogy biztos nem jön le a teteje vagy reped meg.
2017. máj. 18. 19:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért mielőtt még nagyon elkezdenéd magadtól átpakolni a halakat dobozokba, gondolj bele, hogy a halaknak mint minden élőlénynek (leszámítva talan pár prokariótát) légzésre szüksége van. A légzési gázok pedig még a vízbe is a levegőből oldódnak be. Úgyhogy hosszabb szállítás esetén a nagy zacskó, kevés víz, sok levegő, keményre szorított zacskó a legjobb, mert ekkor tud minél több oxigén beoldódni a vízbe. Ezután persze rakhatod dobozokba, én leginkább egy hungarocell ládát ajánlanék, de a becsomagolt, keményre fújt zacskót nehogy bántsd.
2017. máj. 19. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!