Ez dara kór vagy valami más?
Figyelt kérdés
Adott egy 200 literes aksi 2 darab 4 nappal ezelőtt vásárolt fátyolfarkú aranyhallal. Szűrő, melegítő, világítás növényzet igazából minden van ami kell.Reggel úgy vettem észre mint ha kezdenének leválni a pikkelyeik ezért nagyon megijedtem de most bárhogy nézem tökéletesen rendben vannak és épp a pikkelyűk is. ez lehet valami betegség vagy én néztem el valamit nagyon aggódok értük. egyébként Aktívak úszkálnak és az étvágyuk is rendben van az ürülékükkel sincs gond.2017. máj. 8. 21:37
1/9 anonim válasza:
Hány fokos a víz?
Az aranyhal 18-22 fokos vizet szereti,
200 literben erős szűréssel, jó vízhővel változatos kajával egy darabig jól ellesznek. Szerintem te néztél be valamit, a betegség nem múlik el magától.
2/9 A kérdező kommentje:
20-21 ennél soha nem fűtöm fel jobban a szobám is 20-22 fokos szóval szobahőmérséklet bár tegnap nem voltam itthon nap közben így fűtés nélkül voltak 14 fokos volt a vizük amikor bekapcsoltam náluk a fűtést. Ez lehet a baj?
2017. máj. 8. 21:47
3/9 anonim válasza:
A fűtőnek pont az a lényege, hogy a beállított hőfokon tartja a vizet, ha otthon vagy ha nem. A hirtelen hőingadozást egyik hal sem szereti.
4/9 A kérdező kommentje:
Este fűtöm a szobát ezért a fűtőt lekapcsolom a probléma az hogy elfelejtettem vissza kapcsolni...
2017. máj. 8. 22:15
5/9 anonim válasza:
Nem kell kikapcsolni a fűtőt. Beállítod és úgy hagyod. Akkor fűt amikor kell.
Az enyém non stop megy (26 fokkal nem aranyhalat tartok), és soha nem volt semmi baj.
6/9 Salx Narval válasza:
Fix fűtőd van, vagy mi az oka annak, hogy kapcsolgatod? Az automata fűtést viszont nem kell kihúzni, lekapcsol az magától, ha elérte a beállított hőfokot, ill be ha érték alá hűlt a víz. Még az a szerencse, hogy aránylag nagy víztömegről van szó így azért volt némi idejük alkalmazkodni a 4-5 fokos hőingáshoz. Ne csinálj ilyent mert komoly stresszt okozol vele. Sokkal alacsonyabb és sokkal magasabb hőfokot is elviselnek gond nélkül de a hirtelen nagymértékű változástól akár el is pusztulhatnak. Egy nap max 1-2 fokot emelkedhet ill süllyedhet a hőmérséklet fokozatosan. Hirtelen hőmérsékletváltásnál 1-fok az ami még nem okoz gondot.
7/9 anonim válasza:
úgy tudom az aranyhalak pont bírják a nagy hőingadozást, sőt akkor szaporodnak mikor hajnalba viszonylag gyorsan lecsökken a hőmérséklet, de ettől függetlenül felesleges használnod, igaz a tévhittel ellentétben nem hidegvizű halak, van valami tudományos kifejezés a hőmésréklet igényükre, de most meg nem mondom. inkább a vized lehet rossz, nem tudni semmit a vízcseréről, a bejáratásról. simán lehet ammónia.
8/9 anonim válasza:
illetve a szűrésről , még vizet elvileg nem kellett volna cserélned,h ha betartottad a 3 hetes bejáratási időt.
9/9 Salx Narval válasza:
Szerintem valamit elnézhettél a hirtelen hőmérsékletváltozást semelyik hal nem viseli jól, persze sok ember, sok vélemény.:D Az ívás kiváltására szokták kis ütemben lehűteni a vizet 10-12 fokra és 1 hét utána fokozatosan emelik, ez változás a tavaszi felmelegedést hivatott utánozni. Ezt én is csak olvastam még sohasem próbálkoztam ilyennel de itt is folyamatos lassú hőmérsékletváltozásról írtak nem hirtelen teszik 20 fokról a 10-12 fokos vízbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!