Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyik halat lehet mindenféle...

Melyik halat lehet mindenféle szűrő és buborékoztató felszerelés nélkül egy sima akváriumban tartani?

Figyelt kérdés
Kisemlőseim vannak 10 éve. Most szeretnék halat is tartani. Tudnátok írni olyan halakat, amik nem igényelnek speciális berendezéseket? Tehát csak növények, kavics, és kaja kell neki? :)

2017. márc. 29. 11:45
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
70%

Azt a 30 ezret a bettás akváriumra én is nagyon soknak érzem.

Nekem:

- 30 literes akváriumüveg: 4000

- plexilappal van fedve, az volt itthon, de ha nem lett volna, mondjuk + 1000

- fűtő (Hydor): 4500 - de ezt kaphattam volna 3500-ért is

- szivacsszűrő: 1500

- növények (egy Anubias meg még valami meg egy kis moha): max. 2000-2500

- kavicsos aljzat: 600

- betta: 800

Ez így kb. 14000.

A világítás megdobhatná még vagy 5000-7000-rel, de nálam elég világos van, és így is folyton ritkítani kell a növényeimet, tehát ez nem létszükséglet.

Ha meg nem ragaszkodsz mindenből az újhoz, akkor az akvárium használtan megvan 1500-ből, növényeket lehet szerezni ismerős ritkításaiból (én is mindig adok), kavicsra sem kell költeni (meg más dekorra sem) - máris sikerült a kezdeti költséget lefaragni 10000 alá.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a minimumra kell törekedni, de ijesztegetni sem kell az új embereket:) - lassan is lehet az akváriumot fejleszteni, nem kell azonnal minden, főként, hogy az elején az ember sokszor még nem is tudja, mit az, amit keres voltaképpen...

2017. márc. 31. 14:42
 22/26 anonim ***** válasza:
32%

Hát ez sajnos bukta!

A szivacsszűrőnek kb a szivacsa annyi, de ha nem akarod tüdővel fújkálni, kéne hozzá egy légpumpa minimum 2500 ft-ért.

Az anu, meg a gömbmoha minden, csak nem bettának való dús növényzet, amúgy meg 1 csoffadt 1 szál tő anubias 1500 ft, amiből azért nem árt néhány.

Ez további minimum 4000 ft.

Egy normális növényzetet pedig nem lehet letudni annyival, hogy majd besüt a nap az ablakon. Többe kerülne a leves, mint a hús, nem lehet megoldani világítás nélkül.

Mondjuk ha nem 1 centiről akarja valaki nézni, akkor is kell a világítás, mert amúgy sokminden nem látszik belőle.

Számoljunk a te átlagoddal, az 6000 ft.

Ez + 12.000 ft!

Jé, de érdekes!

Egyből 26.000-nél tartunk!

2017. ápr. 1. 05:00
 23/26 anonim ***** válasza:

Ja, és akkor ilyen alap kiegészítőket, mint egy hőmérő, egy új, tiszta vödör, apróságok, még nem is számoltam.

Meg egyáltalán nem biztos, hogy a legolcsóbb cuccok a boltban is annyik, ha egyáltalán vannak!

Neten rendelve még adj hozzá 1-2 ezer kiszállítási díjat.

Valószínűleg meg lehet úszni 30.000 alatt.

Egy kicsivel!

De új cuccokból, úgy, hogy életképes legyen, és a későbbiekben ne szenvedjünk a kispórolt berendezés miatt, nagyságrendileg ennyi!

2017. ápr. 1. 05:06
 24/26 anonim ***** válasza:

"a későbbiekben ne szenvedjünk a kispórolt berendezés miatt"

Ebbe pl az is beletartozik, hogy egy 2500 ft-os légpumpa mellett pl nem lehet aludni.

Egyébként meg nem rémítgetni akarok senkit, ahogy mondtam, az ár relatív, valakinek a 10.000 is sok, valakinek a 100.000 is csepp a tengerbe, egyszerűen csak ennyivel érdemes számolni.

És szerintem inkább jót teszek egy kezdővel azzal, hogy egy jobb felszerelés reális árát nézem, mint hogy mondanék fele akkora összeget, aztán 2 hónap múlva itt sírna, hogy stresszes a hal, algás az akvárium, sorvadnak a növények, hangos a légpumpa...

2017. ápr. 1. 05:12
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Salx Narval!

Nem helyettem keresgélnél, hanem a magad igazolására.

Én bármikor meg tudom mutatni, miből raknám össze, hogy jön ki ez az összeg.

De ez, hogy "akad otthon" meg "marék hínár" meg "ja, hát ezt meg azt nem számoltam"

ez azért nagyon erősen sántít, és nem összeadható számok!

Nem kötekedésből írom, nehogy félre érts, csak nehogy már én legyek még hülyének nézve, mert 2 lábbal álok a földön, és egy életszagú példát hozok, nagyságrendileg reális árral.

És még olyan drága dolgokra nem is gondoltam, csak annyira, hogy esetleg nem a szomszédból kell kunyerálni egy marék hínárt, vagy az útszéli sódert összesöpörni aljzatnak.

2017. ápr. 1. 15:50
 26/26 anonim ***** válasza:
55%

21 vagyok:

A légpumpát tényleg lefelejtettem, az plusz 2000.

Az Anubiast 700 forintért vettem. És van mellette valami 500 forintért (az eladó persze nem tudta mi, és én sem tudtam azonosítani), amiből egy tő úgy elszaporodott (kizárólag természetes fény mellett), hogy ha épp nem kell egyik ismerősnek sem, akkor marékszámra szoktam a lemetszett részeket kidobni.

(Amúgy nálam 3 aksi megy világítás nélkül, szóval de, igen, működhet így is - más kérdés, hogy nagyon jók a fényviszonyok, és inkább az volt a baj, hogy olyan helyet találjak az aksiknak, ahol nem tűz rájuk a nap.)

2017. ápr. 1. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!