Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kevés az oxigén az akváriumomb...

Speechless kérdése:

Kevés az oxigén az akváriumomban. Mi lehet a probléma, mit tehetek? Mennyi ideig bírják így a halak?

Figyelt kérdés

Van egy 160 literes akváriumom, 1 hete üzemeltem be. A megfelelő szereket beleöntöttem beüzemeléskor, majd hagytam állni pár napig, aztán elhelyeztem 3 növényt benne. Szűrő van benne. Ma vettem bele 12 neon halat, 12 guppit, és még 3 másik halat. Első pár órában jól érezték magukat, de most folyamat fent vannak a vízfelszín közelében.

A világítás jelenleg tönkre ment, de kapott természetes fényt. A fény mennyire befolyásolja az oxigénhiányt?

Jelenleg uw fénnyel világítom őket, amíg javítás alatt van a rendes.

2017. márc. 4. 20:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A szürö márkája "eheim" 6w-os és 300-500liter vizet forgat oránként. Egyébként már jobb a helyzet, nincsenek fent annyit. És azt vettem észre, hogy igazábol csak a guppik vannak fent, a neonok egyéltalán nem mentek fel. Illetve észrevettem, hogy van egy szerintem sérült guppi, ö az elejétol fogva magányos, fent uszik, de nem pipál és farokuszonya megvan tépázva.
2017. márc. 5. 08:37
 12/13 anonim ***** válasza:

itthon kapható egy Parakill néven futó folyadék, igazból nem is egy, hanem kettő, kék és piros címkével. Általában a díszhalak és így a guppik uszonybetegségeit és egyéb kórokat gyógyítják, meglehetősen hatásosan. Nem tudom, másutt milyen néven fut. illetve vannak színfokozó tápok, amiktől szintén elevenebbek, szebbek lesznek. De ez utóbbit nem tudom, hogy ajánlhatom-e jó szívvel, mert nem tudom, hogy valójában mennyire egészséges/egészségtelen.

itt a parakill:

[link]

2017. márc. 5. 11:30
 13/13 anonim ***** válasza:

amúgy 76%-os, csak megjegyezném, hogy szerintem a hosszú évek óta (a vízcserét leszámítva) emberi beavatkozás nélkül működő, kis méretű(márpedig mindenhol írják, hogy minél kisebb az akvárium, annál nehezebb fenntartani az ökoszisztémát benne) társas akváriumaim (értsd, nem csak halak, hanem csigák, rákok különböző halfajok, különböző növényfajok együttese), , amikben évek óta nem történt 1-2-nél több halpusztulás, és amikben a legnagyobb probléma a kis hely miatti állati és növényi túlszaporodás időről-időre, ezek mind azt igazolják, hogy némileg hozzáértő vagyok, ha nem is tankönyv szerint csinálok mindent.

De az elején ugyanúgy bukdácsoltam, mint a kérdező, hiába olvastam el előtte egy komplett könyvet a témáról.

Amúgy lehet, hogy te úgy élsz, hogy mindent tankönyv szerint csinálsz. A te dolgod, vannak ilyen emberek is. De az emberek többsége tapasztalati úton tanulja meg, mi hasznos a dogmákból, és mi nem szükséges, esetleg mi hibás a gyakorlatban. És gyakorlat teszi a mestert.

2017. márc. 5. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!