Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztult el 6! óra...

Miért pusztult el 6! óra leforgása alatt 10 neonhalam? Ma délben vettem, bejáratott aksi,110 literben 6 guppi,10 garnéla,3 dánió és 2 anci van. Ma vettem a neonokat, mind beteg lett volna?

Figyelt kérdés
2017. febr. 14. 20:46
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ammónia és pH szintet ma mértem, minden jó.
2017. febr. 14. 20:50
 2/16 anonim válasza:
50%

Honnan hoztad? Mennyit utaztak/hidegben mennyit voltak? Miben és meddig voltak benne? Milyen volt az átengedés akváriumodba? Milyen szűrőd van? Milyen gyakran cserélsz vizet és mennyit? Hány fokos a víz?

Két dologra tudok gondolni ezek nélkül:

Olyan probléma van a vízminőséggel, hogy a nagy különbséghez nem tudtak hozzászokni.

Útközben/szoktatás alatt történt velük valami. Hideg/ erős stressz, hőkülönbség stb.

2017. febr. 14. 20:50
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Kitakarítottad az akváriumot mielőtt bele raktad őket? Hány fokos a víz? Minden csepegtetős cuccot ami kell beleraktál?(már nem tudom hogy hívják őket 2 éve tartottam utoljára halat) Ha a te oldaladról minden stimmel akkor lehet hogy elkaptak valamit a kereskedédben.
2017. febr. 14. 20:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Csütörtökön volt 1/3-os vízcsere, új cuccot nem vettem bele mostanában. Keveset utaztak autóban, az összes halunk egy helyről van.
2017. febr. 14. 21:12
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Hogy telepítettek őket?
2017. febr. 14. 21:44
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A dániók nyírták ki őket. 2 még maradt, most a szemem előtt csípte halálra a zebradánió.
2017. febr. 14. 22:13
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Kizárt, csak a dögre , gyenge halra mennek rá. Ismételten, hogy telepítetted?
2017. febr. 14. 22:17
 8/16 A kérdező kommentje:
Láttam, ahogy kergeti, csipkedi, dobálja és megdöglött. Telepítés: 30 perc zacskóstól, 30% víz, 20 perc múlva újra víz és további 20 perc után engedtem be őket. Picik voltak még.
2017. febr. 14. 22:35
 9/16 anonim válasza:
46%

Rajhalaknál láttam agresszív és félős viselkedést is, ha nem rajban tartják. Abszolút reális lehet, hogy a dánióid gyilkolták ki az összeset, mivel nem rajban tartod őket.

De ilyen esetben garnélák is veszélyben vannak.

2017. febr. 14. 22:38
 10/16 A kérdező kommentje:
Megoldottuk a problémát. Szomszéd tömbben egy barátunk csak dániókat és ancikat tart 200 literben több fajtát, átköltöztek oda. Már a guppikat is kergették, de azok már nagyok, úgyhogy nem tettek kárt bennük. Lehet, hogy tényleg kevesen voltak.
2017. febr. 14. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!