Egy 37,5 literes akváriumba milyen halakat lehet rakni, kb. mennyit és hogyan kell gondozni?
Guppit, vagy black molly, te tudod milyen halat akarsz.
A boltban nagyon okosak,ha ezt tanácsolták a vízről.
Mondjuk 2-3 algaevő, 3-4 guppi, meg 3 neon bőven elég abba az akváriumba. Nem szabad ennél több halat berakni, mert nagyon stresszelnének.
A vízbe meg ne rakj semmit. Vannakilyen-olyan szerek, de én nem ajánlom. Majd kialakul magától a biológiai egyensúly benne. 1-2 hónap. A szűrőt takarítsd hetente tiszta!!! langyos csapvízzel. A víz 20%-át cseréld le 2-3 hetente. Minden rendben lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Am első: Nem kell nekik a 2-3 napos víz? :O
37 literes akváriumba kb 15-17 halat lehet tenni. Úgy kell kiszámolni, hogy a hal hosszúságának megfelelő centiméterre kell 1 liter víz. Tehát ha van 3 halad, melyek egyenként 3 centisek, akkor: 3X3=9 liter víz szükséges.
Ha teletöltöd vízzel az akváriumot, 1-2 nap elég állni a víznek, hogy a klór elpárologjon. Ha kezdő vagy, először elég lenne 3-4 halat venni csak, mondjuk guppit, mert az igénytelen, és így az alapvető dolgokat kitapasztalnád, és az még szülne is neked kishalakat.
Igazából nem szükséges a vízbe semmiféle szer, az fölösleges pénzkidobás. Ami fontos: legyen az akvárium lefedve egy üveglappal, hogy ki ne ugráljanak a halak, és a víz tartsa a hőmérslkletet, illetve egy neon-fénycső a víz fölé, és akkor néhány szál növényt is tehetsz bele, melyektől egészséges lesz a víz. A neonfénycső nem sok áramot fogyaszt.
A halak gondozásánál annyi a lényeg csupán, hogy nem kell őket orrba-szájba etetni. Napi 1-szer adj nekik egy csipetnyit, amit rögtön meg is esznek, és heti 1 nap legyen olyan, amikor nem adsz nekik semmit. És ami fontos: takarítani sem kell, csupán 2-3 havonta. Ha nem adsz nekik sokat enni, nem ürítenek annyit, és így nem lesz koszos a víz, és a halak sem híznak el, egészségesebbek lesznek.
Nekem több évig voltak halaim, szaporítottam is őket, úgyhogy kérdezz bátran, szívesen segítek.
Szia..Jajj köszönöm nagyon sokat segítettél.
Olyan az akváriumom, hogy van rajt tető és abba van beleépítve a világítás. Ez lehet, hogy hülye kérdés, de a melegítőt és a szűrőt, hogy kell felhelyezni? Nem értem a használatiját .:S
Szerintem a melegítőt most nem kell használni, mivel jön a jóidő. Nem tudom, hőmérőd van-e, azon mindig ellenőrizni kell a hőfokot, asszem 21-26 fok az ideális. Nem tudom milyen a melegítőd, de ha ilyen kémcső alakú, azt egy tapadókoronggal kell csak vízbe tenni, és az a lényeg, hogy teljesen víz alatt legyen. Érdemes valami növény mögé tenni, hogy ne lehessen látni. A szűrőhöz is biztos van tapadókorong, amivel oda tudod tapasztani.
Ami fontos, nem tudom azt megtetted-e: az akvárium alá valami puhát tenni: hungarocellt érdemes, szóval ne a sima kemény asztalra vagy szekrényre, mert könnyebben megrepedhet. Hungarocell vagy egy szépen összehajtott rongy.
Azért nem raktam alá semmit, mert van alatt gyárilag ilyen keret.:D
Annyira jó hogy tudsz segíteni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!