Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan kell tartani a sziámi...

Hogyan kell tartani a sziámi harcoshalat?

Figyelt kérdés
Szeretnék egyet venni, úgyhogy megpróbálok minél több dolgot megtudni róla. Légyszi, ha van bármilyen ismeretetek, írjátok meg. Köszönöm.
2010. máj. 5. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

Szia, hát nekem volt, kicsinálta 2 aranyhalamat, 3 lány guppit és 2 fiú guppit tépett halálra, többinek csak megtépte az uszonyát..:) Szal szép, de elég agresszív halak :D

Hiába tudtam róluk sokmindent, mégis ez lett belőle :)

De ha gondolod, akkor amit tudni kell róluk:

2 hímet pedig nem szabad összerakni, mert addig verekednének, míg az egyik ki nem csinálja a másikat :)

25 fok körüli víz hőmérséklet, hogy meg ne fázzanak (+ akváriumot lefedni)

Hím+nőstény kombinációnál figyelni kell arra, hogy legalább 40 l-es legyen az akvárium, igénylik a tágas helyet (2 nőstény+hívnél pedig már jobb a 60 l-es)

Remélem tudtam segíteni.:) 22/L

2010. máj. 5. 14:36
 2/10 anonim válasza:

elsődleges szabály ha hímet veszel: ne tedd össze másik hímmel!!

a hím amúgy szelíd hal nem bánt senkit, akárcsak a nőstények. szereti a lemezes haltápot mivel felső szájállású. különösebb igényei nincsennek, max annyi, hogy az úszóit megcsipkodják könnyen harciasabb halak, vagy betegségek

2010. máj. 5. 14:37
 3/10 anonim ***** válasza:
*hímnél, bocsi :)
2010. máj. 5. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, és inkább Tubifexet, és szúnyoglárvát adj neki mint száraztápot! 22/L
2010. máj. 5. 14:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, még annyit, hogy levegőztetni, nem annyira szükséges, mert labirintkopoltyújuk van, amivel a víz felszínére úszva lélegeznek. És ha az akvárium fölötti levegő hidegebb, mint a víz, akkor megfáznak.. 22/L
2010. máj. 5. 14:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :) Levegőztető, szűrő kell nekik?
2010. máj. 5. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell nekik levegőztető (persze csak ha harcoshalaid vannak), de ilyen esetben, hetente egyszer a víznek legalább 20%-át ki kell, hogy cseréljed.
2010. máj. 5. 14:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Egy utoldó kérdés (azt hiszem..): hogyan ekll az akváriumot berendezni? Mi kell bele?
2010. máj. 5. 15:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Az igazából teljesen mindegy, viszont igényli, h sok növény legyen az akváriumban. :)
2010. máj. 5. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Lehet félre értettelek, én úgy értelmeztem a kérdést, hogy neki hogy kell berendezni, de ha te úgy általánosságban kérdezted, akkor kövek (mosott folyami homok, sóder, mészmentes kő vagy kőzúzalék, fertőtlenített fagyökér, nádszár, sáslevél, stb.) levegőztető (ami nem fontos ha csak harcoshalad van), sok sok növény (Mert a fotoszintézissel a növények a széndioxidot, mint tápanyagot kivonják a vízből, és a vizet oxigénnel dúsítják) dísznek esetleg nagyobb kagylók, szűrő - és melegítő (ezeket el lehet takarni a növényekkel) és vízicsiga is jó ha van, mert természetes szűrőrendszert képeznek akvárium aljában)

Ha van még valami kérdésed, szívesen segítek :) 22/L

2010. máj. 5. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!