Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tetővel rendelkező akváriumnál...

Tetővel rendelkező akváriumnál az etetőnyílásnak mindig csukva kell lenni?

Figyelt kérdés
Eheim Aquastar 54 literes akvárium, ha megy a világítás akkor nem kell felnyitni az etetőnyílást? Mert úgy vettem észre, hogy egyrészt túlmelegszik a víz, 24 fokra van állítva és majdnem 28 fokig melegszik, másrészt sokkal élénkebbek a halaim mióta két napja állandóan nyitva van. Ennek van köze a hőfokhoz? Két halam el is pusztult 3 napja, egy törpe guppi és egy platti.
2017. jan. 11. 09:15
 1/3 anonim válasza:

Szia.

A tető bizonyára sokat tesz a víz hőmérsékletének növekedése érdekében. Nem engedi a párát sem felszállni.

A szűrésed milyen? Ha fodrozza a szűrő a víz felszínét, az is segíthet a hőmérséklet csökkentésében szerintem. :)

Levegőztető is segíthet rajta.

Láttam olyan megoldásokat, hogy kis ventilátort szereltek bele a tetőbe, ami pár fokot csökkenteni tudta a hőmérsékletet.

Az automata fűtők nem mindig pontosak, lehet nem ártana kicsit lejjebb állítani a fűtést, lehet, akkor nem melegedne annyit (tesóm fűtőjénél sem megbízható a fűtő beállítása).

A tető felnyitása nem kéne gondot jelentsem, kivéve, ha vannak olyan garnéláid, halaid, amelyek szeretnek kiugrani (pl. amano garnéla...).

Valószínűleg a halak pusztulásának is van köze a hőmérséklethez. Minél melegebb a víz, annál kevesebb benne az oxigén, szóval egy levegőztető valóban hasznosan jöhetne.

Nekem még nincs akváriumom, de amiket eddig olvastam, tanultam, azokat osztottam meg veled. Nemsokára én is akarok akváriumot beszerezni. :)

Sok sikert. :)

2017. jan. 11. 10:25
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm a válaszodat. Már lejjebb vettem a hőfokot, de így is melegebb a víz mint amire van állítva. De a legfurcsább az, hogy mióta nyitva van a tető, láthatóan sokkal élénkebbek a halak. Még nem volt nyitva a plattik csak gubbasztottak a sarokban, most vidáman úszkálnak.

csak azt nem tudom, hogy ez a víz hőmérsékletének csökkenése miatt van, (27 fokról lement 26-ra, szóval nem nagy különbség) vagy inkább azzal van összefüggésben, hogy nyitva a tető. Semmi máson nem változtattam.

2017. jan. 11. 12:00
 3/3 patterson ***** válasza:
mindennek van köze,mindenhez,ha magas marad a hőfok gondolkodj...,még vedd lejebb a fűtést!és ellenőrizd jóféle hőmérővel (ne felragaszthatóval) a több levegő is kell,hagyd nyitva az ablakot,ha meleg a lakás,26 fok vagy több pl,emeld meg a tetőt valamivel pár centire
2017. febr. 15. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!