Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Túl hosszú világítási idő...

Túl hosszú világítási idő milyen algáknak kedvez, lehet ettől barna alga invázió?

Figyelt kérdés
Kicsit kezdek elkeseredni, vízparaméterek rendben vannak, ammónia nitrit nitrát normális szinten van (csepp tesztel merve), világítás most cserelve 2x18 wattra. Mar csak erre tudok gondolni, vagy arra, hogy túl sok növénytápot adagoltam.
2016. dec. 29. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Kicsit bővebb infót is tudnál írni az akváriumodról? például, hogy mekkora akváriumot világítasz meg 2x18 wattal?

Tudtommal túltápozni nem igazán lehet egy akváriumot. Egy high-tech kategóriás az az CO2-vel felturbózott akváriumnál,ahol heti nagymértékű vízcsere van, ott olyan tápozás van, hogy kiakadnak a víztesztek ;-) például a foszfátszintet 3-5 között tartják, a teszt meg 1,8-ig mér.

Viszont a barna alga inkább kevés fénynél, vagy még nem bejáródott szűrőnél szok előjönni.

[link]

2016. dec. 29. 14:36
 2/3 A kérdező kommentje:

70 liter ak avkarium. Ennek mar eleg kene legyen 2x18 watt, az valahol 0.5 watt/liter.

A szuro szerintem be van allva, mint mar mondtam, az ammonia nitrit nitrat szint rendben van :)

2016. dec. 29. 15:13
 3/3 anonim ***** válasza:

0,5 watt/liter még azért a low-tech kategória, , így nem biztos, hogy egyik hétről a másikra javul a helyzet, illetve lehet, hogy olyan növényeid vannak amiknek még ennél több fényre volna szükségük, ők meg emiatt szenvednek.

Amennyiben a tápra gondolsz, úgy érdemes volna még vásárolnod, vas, kálium, foszfát teszteket, mert az is lehet, hogy még mindig kevés a tápod, vagy valami hiányzik. sokkszor olvasom, hogy pl a GA-s tápok mellé még adagolnak más egyéb tápot is. Nálam is a GA tápokhoz hasonló, saját keverésű táp van, és 1,5x-ös mennyiséged adagolok jelenleg.

2016. dec. 29. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!