Akváriumot szeretnék kútvízzel feltölteni. A tetra 6in1 teszt alapján a nitárton kívül minden értékem jó. A kútvíz azonban hosszú ideje nem volt használva. Mit tegyek, hogy ezt a vizet használhassam?
Az akváriumhoz külső szűrőt (akár 2-t is) használnék majd, amiben siporax és lávakő illetve szivacs van, mint szűrőanyagok. Namost láttam ilyet, hogy Juwel nitrát kötő szivacs. Ez jó lehet?
A vizet egyébként a szűrő szívó ágába engedném, így mielőtt bekerül az akváriumba már át is megy egy biológiai szűrésen.
Ha nem javulna a kút nitrát szintje, nem lenne túl célszerű a heti vízcsere sem. Igaz?
(Édesvízi akvárium, sok növénnyel, kb 2-300 liter között)
Köszönöm a tippeket. A végleges méretet még nem tudom, még most fog épülni a ház, ahol lesz az akvárium, csak előre gondolkodom a vízvezetékek kiépítésében :)
Milyen gyantát javasolsz? Az is a szűrőbe megy majd ugye?
A vasat mivel tudom megmérni? Illetve ezt nem semlegesíi valamelyest a lávakő/siporax?
Köszi szépen
itt a gyanta:
még életemben nem használtam, én vizet szoktam cserélni.
sztem a vasat csak beméretni tudod, vízműveknél, vagy egyéb szerveknél, neten biztos találsz.
a siporax, meg lávakő nem szed ki semmit, a rajta elszaporodott nitrifikáló baktériumok bontják le az ammóniát nitritté , majd azt nitráttá. amit csökkenteni kell vízcserével a te esetedben gyantával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!