Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi ez a "lepedék" a növényeken...

Mi ez a "lepedék" a növényeken (képek lent)?

Figyelt kérdés

Mi lehet ez? Nem tudom eldönteni, minta valami lepedék lenne, ilyen kis szálak, de átlátszóak, fogalmam sincs, tudna valaki segíteni. Valamilyen alga? mit tehetek ellene?

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. dec. 22. 22:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Amúgy leírhatnál ilyen alapvetéseket, mert az is lehet, hogy alapjaiban van a hiba.
2016. dec. 23. 10:34
 12/16 anonim ***** válasza:

A növényeknek is szokni kell az új környezetet, majd ha jobban beindulnak, hasznosabbak lesznek.

De most csal egy kis porszívózást csinálnék, meg mechanikai tisztogatásokat, ami a #3. válaszban volt.

2016. dec. 23. 10:37
 13/16 A kérdező kommentje:

Alapvetsek?:D

Akvarium: 70l

Szuro: Aquael turbo filter 1000 szivcs+ plusz a tartalyban nagyobb reszben sera spihorax mini+gyari biologiai szurotoltet ami benne volt

Feny: 2x18 W T8-as 6500 K nappalifenyes Osram neon

Tapozas: Easy life profito + Carbo (Lehet hogy a profitot tul tolhattam?)

Halak: 14 neon + 3 oto

Novenyek: Anubias, Crypto, Echindorus, Indiai vizicsillag meg Vallisneria

Talaj: JBL manado

Szologyokereke meg Yati fa ( Igy volt az oldalon ahol rendeltem)

Kb ezek az alapok :D

2016. dec. 23. 11:33
 14/16 anonim ***** válasza:
űgyanta kitisztítja.Lehet ilyen tasakban kapni.
2016. dec. 23. 11:48
 15/16 Salx Narval ***** válasza:
Így már jobban látható minden.:D Szerintem a növények még nem igazán indultak be. Ezeket a tápokat fokozatosan kell adagolni, nem szabad az ajánlott napi, heti adaggal kezdeni, még a fele is sok (szerintem írja is a használati útmutató). Használj táprudat is a gyökerekhez és vedd vissza egy kicsit a lötyit ha kell. Gyakrabban csinálj vízcserét mert az is fogja a növényeket, hogy az agyagtalaj eléggé keményíti a vizet, ez igazán a lágy vizet kedvelő halaidnak sem jó, pár hónap után gyakoribb vízcserék mellett már nem keményít jelentősen ( legalábbis ezt mondják) mérni kellene az a tuti. A fák ahogy látom könnyen kivehetőek, vedd ki őket és kicsit sikáld át, nem kell semmi mást csinálni csak tisztítás és mehet vissza ( valószínűleg ezt 2-3 alkalommal meg kell ismételni ha ereszt és nem eszik a halak). Porszívózd át kicsit az akváriumot, óvatosan a növényeket is és szerintem várjuk meg mit csinálnak az erősebb fény alatt. A levegőztetőt én kikapcsolnám vagy elfordítanám a növényekről mert az is algásít rendesen ha közvetlen rájuk fúj. A növényzetet kell beindítani és szerintem utána be fog állni minden. Most egyenlőre nem tudok mást tanácsolni, várni kell kicsit.
2016. dec. 24. 04:09
 16/16 Salx Narval ***** válasza:
Azt elfelejtettem, hogy amúgy szép akváriumot építettél ha dúsabb lesz a növényzet igazán jól fog kinézni. Ha már nem ereszt a fa jól mutatna rajta egy kis moha, persze ez csak az én meglátásom.
2016. dec. 24. 04:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!