Mi lehet ez? Nem tudom eldönteni, minta valami lepedék lenne, ilyen kis szálak, de átlátszóak, fogalmam sincs, tudna valaki segíteni. Valamilyen alga? mit tehetek ellene?
Amúgy leírhatnál ilyen alapvetéseket, mert az is lehet, hogy alapjaiban van a hiba.
2016. dec. 23. 10:34
12/16 anonim válasza:
A növényeknek is szokni kell az új környezetet, majd ha jobban beindulnak, hasznosabbak lesznek.
De most csal egy kis porszívózást csinálnék, meg mechanikai tisztogatásokat, ami a #3. válaszban volt.
2016. dec. 23. 10:37
13/16 A kérdező kommentje:
Alapvetsek?:D
Akvarium: 70l
Szuro: Aquael turbo filter 1000 szivcs+ plusz a tartalyban nagyobb reszben sera spihorax mini+gyari biologiai szurotoltet ami benne volt
Feny: 2x18 W T8-as 6500 K nappalifenyes Osram neon
Tapozas: Easy life profito + Carbo (Lehet hogy a profitot tul tolhattam?)
Halak: 14 neon + 3 oto
Novenyek: Anubias, Crypto, Echindorus, Indiai vizicsillag meg Vallisneria
Talaj: JBL manado
Szologyokereke meg Yati fa ( Igy volt az oldalon ahol rendeltem)
Kb ezek az alapok :D
2016. dec. 23. 11:33
14/16 anonim válasza:
űgyanta kitisztítja.Lehet ilyen tasakban kapni.
2016. dec. 23. 11:48
15/16 Salx Narval válasza:
Így már jobban látható minden.:D Szerintem a növények még nem igazán indultak be. Ezeket a tápokat fokozatosan kell adagolni, nem szabad az ajánlott napi, heti adaggal kezdeni, még a fele is sok (szerintem írja is a használati útmutató). Használj táprudat is a gyökerekhez és vedd vissza egy kicsit a lötyit ha kell. Gyakrabban csinálj vízcserét mert az is fogja a növényeket, hogy az agyagtalaj eléggé keményíti a vizet, ez igazán a lágy vizet kedvelő halaidnak sem jó, pár hónap után gyakoribb vízcserék mellett már nem keményít jelentősen ( legalábbis ezt mondják) mérni kellene az a tuti. A fák ahogy látom könnyen kivehetőek, vedd ki őket és kicsit sikáld át, nem kell semmi mást csinálni csak tisztítás és mehet vissza ( valószínűleg ezt 2-3 alkalommal meg kell ismételni ha ereszt és nem eszik a halak). Porszívózd át kicsit az akváriumot, óvatosan a növényeket is és szerintem várjuk meg mit csinálnak az erősebb fény alatt. A levegőztetőt én kikapcsolnám vagy elfordítanám a növényekről mert az is algásít rendesen ha közvetlen rájuk fúj. A növényzetet kell beindítani és szerintem utána be fog állni minden. Most egyenlőre nem tudok mást tanácsolni, várni kell kicsit.
2016. dec. 24. 04:09
16/16 Salx Narval válasza:
Azt elfelejtettem, hogy amúgy szép akváriumot építettél ha dúsabb lesz a növényzet igazán jól fog kinézni. Ha már nem ereszt a fa jól mutatna rajta egy kis moha, persze ez csak az én meglátásom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!