Mi ez a "lepedék" a növényeken (képek lent)?
Figyelt kérdés
Mi lehet ez? Nem tudom eldönteni, minta valami lepedék lenne, ilyen kis szálak, de átlátszóak, fogalmam sincs, tudna valaki segíteni. Valamilyen alga? mit tehetek ellene?
2016. dec. 22. 22:31
1/16 anonim válasza:
Lehet sok kaját adsz nekik? Vagy a fény nem jó és algásodik? Van algaevő halad? Vagy pár almacsiga. Azok talán rendben tartaná őket! :)
2/16 A kérdező kommentje:
Nem kapnak sok kaját :D Ket harom naponta kapnak egy keves kajat. Vilagitas eddig nem volt a legjobb, most lett kicserelve 2x18 wattra (6500 kelvin). Hatha megoldja. Van 3 otocinclus. Tervezek emg beszerezni, de amr unnepek utan :D
2016. dec. 22. 23:37
3/16 Salx Narval válasza:
A fákból kicsapódó nyákanyag is terhelheti a vizet ha nincs olyan hal ami legye, ez a fehérjedús váladék rohad és penészgombák is megjelenhetnek rajta. Tápanyagtöbblet van amivel nem bír a növényzet és a szűrőd az alga ezért kap teret. Ammóniatesztet tudsz csinálni? Most valóban az jön, hogy meg kell próbálni mindet kicsit variálni. A világítási idővel a növénytáppal, növényzettel és a vízcserékkel érdemes kezdeni. A kis ottók hasznosak lehetnek legalább a mulmot leporolják algázás közben a növényekről. Én most azért kicsit talajporszívóval átmozgatnám a növényzetet és lepucolnám a fákat is nem várnék a halakra mert idővel megfolytja a növényt az alga és az algába tapadt kosz. Ha kell használj K1-2-3 nitrátmegkötő gyantát is vagy sűrűbben cserélj vizet, legalábbis egy darabig. Sok képet feltettél de jó volna látni egy-két egészet is, hogy mit is mutat az összkép. Az tuti, hogy felesleges tápanyag van a vízben lehet, hogy jól jönne pár lebegő vagy úszó növény is. Talán az erősebb világítás amit most vettél intenzívebb növényfejlődést eredményez és kiszorítják az algákat.
4/16 anonim válasza:
Én is mint ha algát is látnék, meg gombát is.
Az a por szerű szemcsés valami inkább gomba.
Egyébként 2-3 naponta etetni neon méretű halakat egészségtelen! Gyakrabban kell.
5/16 A kérdező kommentje:
Mertem ammoniat, JBL cseppteszt szerint kevesebb mint 0,05 mg/l. Mertem nitrátot is az 5-10 mg/l között van. Ugyancsak JBL-es Csikteszt szerint a nitrit 0. Ezek mind jo eredmenyeknek kellene lennie. Akkor hogy lehet a gond? Ezert gondoltam, hogy a vilagitas. De akkor ezutan kevesebb tapot fogok adagolni. Ha az a pot szeru valami gomba, attol, hogy lehet megszabadulni?
2016. dec. 23. 09:54
6/16 anonim válasza:
Mikor indult az akvárium, és mióta van ez a cucc?
8/16 A kérdező kommentje:
2016. dec. 23. 10:13
9/16 A kérdező kommentje:
Kb 2 honapja...most az utobbi idoben jott elo, barna algaval eddig is kuzdottem, azt a rossz regi fenycsoves vilagitasnak tudtam be. Igaz meg csak par napja van az uj vilagitas, hatha az javit.
2016. dec. 23. 10:29
10/16 anonim válasza:
Ha alapvetően rendben van a hal/víztömeg/szűrőkapacitás arány, akkor kb semmit nem kell csinálni vele, pláne úgy, hogy oto-k is vannak. Ha stabilabb körülmények lesznek, el fog tűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!