Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi ez a "lepedék" a növényeken...

Mi ez a "lepedék" a növényeken (képek lent)?

Figyelt kérdés

Mi lehet ez? Nem tudom eldönteni, minta valami lepedék lenne, ilyen kis szálak, de átlátszóak, fogalmam sincs, tudna valaki segíteni. Valamilyen alga? mit tehetek ellene?

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. dec. 22. 22:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Lehet sok kaját adsz nekik? Vagy a fény nem jó és algásodik? Van algaevő halad? Vagy pár almacsiga. Azok talán rendben tartaná őket! :)
2016. dec. 22. 22:45
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem kapnak sok kaját :D Ket harom naponta kapnak egy keves kajat. Vilagitas eddig nem volt a legjobb, most lett kicserelve 2x18 wattra (6500 kelvin). Hatha megoldja. Van 3 otocinclus. Tervezek emg beszerezni, de amr unnepek utan :D
2016. dec. 22. 23:37
 3/16 Salx Narval ***** válasza:
A fákból kicsapódó nyákanyag is terhelheti a vizet ha nincs olyan hal ami legye, ez a fehérjedús váladék rohad és penészgombák is megjelenhetnek rajta. Tápanyagtöbblet van amivel nem bír a növényzet és a szűrőd az alga ezért kap teret. Ammóniatesztet tudsz csinálni? Most valóban az jön, hogy meg kell próbálni mindet kicsit variálni. A világítási idővel a növénytáppal, növényzettel és a vízcserékkel érdemes kezdeni. A kis ottók hasznosak lehetnek legalább a mulmot leporolják algázás közben a növényekről. Én most azért kicsit talajporszívóval átmozgatnám a növényzetet és lepucolnám a fákat is nem várnék a halakra mert idővel megfolytja a növényt az alga és az algába tapadt kosz. Ha kell használj K1-2-3 nitrátmegkötő gyantát is vagy sűrűbben cserélj vizet, legalábbis egy darabig. Sok képet feltettél de jó volna látni egy-két egészet is, hogy mit is mutat az összkép. Az tuti, hogy felesleges tápanyag van a vízben lehet, hogy jól jönne pár lebegő vagy úszó növény is. Talán az erősebb világítás amit most vettél intenzívebb növényfejlődést eredményez és kiszorítják az algákat.
2016. dec. 23. 06:13
 4/16 anonim ***** válasza:

Én is mint ha algát is látnék, meg gombát is.

Az a por szerű szemcsés valami inkább gomba.

Egyébként 2-3 naponta etetni neon méretű halakat egészségtelen! Gyakrabban kell.

2016. dec. 23. 08:28
 5/16 A kérdező kommentje:
Mertem ammoniat, JBL cseppteszt szerint kevesebb mint 0,05 mg/l. Mertem nitrátot is az 5-10 mg/l között van. Ugyancsak JBL-es Csikteszt szerint a nitrit 0. Ezek mind jo eredmenyeknek kellene lennie. Akkor hogy lehet a gond? Ezert gondoltam, hogy a vilagitas. De akkor ezutan kevesebb tapot fogok adagolni. Ha az a pot szeru valami gomba, attol, hogy lehet megszabadulni?
2016. dec. 23. 09:54
 6/16 anonim ***** válasza:
Mikor indult az akvárium, és mióta van ez a cucc?
2016. dec. 23. 09:56
 7/16 A kérdező kommentje:
2016. dec. 23. 10:12
 8/16 A kérdező kommentje:

[link] -osszkep

[link] -"por"

[link] -kozelebbi osszkep

2016. dec. 23. 10:13
 9/16 A kérdező kommentje:
Kb 2 honapja...most az utobbi idoben jott elo, barna algaval eddig is kuzdottem, azt a rossz regi fenycsoves vilagitasnak tudtam be. Igaz meg csak par napja van az uj vilagitas, hatha az javit.
2016. dec. 23. 10:29
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha alapvetően rendben van a hal/víztömeg/szűrőkapacitás arány, akkor kb semmit nem kell csinálni vele, pláne úgy, hogy oto-k is vannak. Ha stabilabb körülmények lesznek, el fog tűnni.
2016. dec. 23. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!