Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » EHEIM BIopower 160 kérdéseim...

EHEIM BIopower 160 kérdéseim lejjebb, jó választás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

54 literes akimba új belső szűrőt kell vennem.

Nézegettem az EHEIM Biopower 160-at, az jó lenne bele?

Látom abban a szivacs mellett más szűrőanyag van,azt kell cserélni, vagy abban is elég a szivacsot mosni?

2016. dec. 22. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

nekem ilyenem van a 80 literes akváriumban, fél éve, és nagyon elégedett vagyok vele.

Én csak a leeresztett vízben szoktam átöblíteni azokat a kis golyóbisokat, és a szivacsokat is, de még csak nem is minden vízcserekor, hanem csak ha nagyon érezhetően csökken az áramlás. kb. 6-8 hetente.

Nagyon szép tiszta a víz nálam, és nagyon minimális az algásodás, szinte semmi.

A szűrő meg nagyon csendes. az akváriumtól kb. 2 méterre alszom, és nem hallani semmit.

Egy gondom van vele. A tapadókorong, az valami hihetetlen vacak. Hamar meggyengül. De a szűrőt én csak ajánlani tudom személyes tapasztalat alapján.

2016. dec. 22. 13:21
 2/4 A kérdező kommentje:

És tapadókorongot kellett már cserélned?

Illetve szivacsot, és a szűrőgolyókat vajon kell benne cserélni majd idővel? Neked mióta megy a gyáriakkal?

2016. dec. 22. 13:28
 3/4 anonim ***** válasza:

nem cseréltem benne még semmit. fél éve megy a gyáriakkal, és nem mutatja elhasználódás jeleit a szivacs, meg a víz minősége sem romlik ( 2 hetente cserélem a víz 25%-át). Mondjuk iszonyat sok növény van, egy dzsungel gyakorlatilag az akvárium.

A tapadókorongot cserélném, ha lehetne, de annyira még nem rossz a helyzet, hogy komolyan utánanézzek, hogy lehet-e egyáltalán kapni. kb. 4-5. próbálkozásra fennmarad az üvegen a szerkezet :)

Gondolom, ha már tizedikre sem fog fennmaradni, akkor feldühödök, és utánanézek, hogy lehet-e kapni.

Olyan még soha nem volt, hogy pl. leesett volna a szűrő a helyéről. Csak ha egyszer leszedem, nehéz rábeszélni, hogy újra ott kellene maradni.

2016. dec. 22. 13:42
 4/4 anonim ***** válasza:

hú, bocsánat, most néztem meg a szűrő papírját. március 20-án vettem. Szóval 9 hónapja van meg, azóta működik, de a többi az lásd mint fent :)

Hogy szalad az idő... tényleg azt hittem, hogy kb. fél éve megy ez, de akkor inkább 9 hónapra módosítanám :)

2016. dec. 22. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!